2016-ban 46 milliószor szolgáltuk ki olvasóinkat

Összeállításunkban közzétesszük a Paraméter.sk 2016-os statisztikáit és legolvasottabb cikkeit.

A Google Analytics adatai alapján 2,79 millió felhasználó kereste fel a Paramétert 2016-ban, ők az egész év folyamán több, mint 46 millió oldalletöltést generáltak, és 17,3 milliószor látogatták meg oldalunkat. Átlagban egy látogatás a Paraméteren több mint két és fél percig tartott, valamint egy látogatás alatt átlagban 2-3 cikket olvastak olvasóink, akik rendkívül hűségesnek mondhatóak, hiszen az oldalt meglátogató felhasználók 84,9%-a visszatérő látogatónak számít.

A Paraméteren történt látogatások 85,8%-a szlovákiai, a Magyarországról kezdeményezett látogatások aránya pedig 8,7%. Olvasóink földrajzi elhelyezkedése alapján a TOP 10-be azok az országok kerültek be, ahova jellemzően a csallóköziek emgirálnak, illetve ahol jelentős magyar kisebbség él. Ezek sorrendben a következők: Ausztria (1,13%), Németország (0,92%), Egyesült Királyság (0,68%), Csehország (0,39%), Románia (0,25%), Hollandia (0,23%), Svájc (0,22%), Egyesült Államok (0,21%).

Olvasótáborunkban enyhén bár, de többségben vannak a hölgyek (53,5%), mint a férfiak (46,5%). Ami a látogatók életkorát illeti, a Paraméterre kattintók 29,8%-a 35 és 44 év közötti, 24,7%-uk pedig 23 és 24 között van - ez a két korosztály a legnépesebb a Paraméter olvasói között.

Látogatóink 2016-ban már többször keresték fel az oldalt mobil eszközről, mint számítógépről (mobiltelefon 48%, asztali számítógép 42%, tablet 10%).

Minden kedves olvasónknak köszönjük a bizalmat!

És hogy melyek voltak 2016 legolvasottabb cikkei a Paraméteren? Íme a lista:


Mit jelent Kiss László bukása?

Főmunkatársunk, Széky János Mit jelent Kiss László bukása? című jegyzete lett 2016 legolvasottabb cikkje, amely majdnem 70 ezer olvasóhoz jutott el.


Sátor Lajos halott, Kádár rács mögött, Horváth tanúskodik, Csonti menekül!

17 évvel a dunaszerdahelyi tízes gyilkosság után bezárulni látszik a kör, és úgy néz ki, hogy az egykor Sátor Lajos nevével fémjelzett dunaszerdahelyi maffiacsoport főbb tagjainak többsége a rácsok mögött végezheti. Már aki még él, mert (például) Sátor Lajos halott - bár földi maradványai máig nem kerültek elő. 51 ezer olvasónk volt kíváncsi a kiszivárgó rendőrségi ügyirat részleteire.


"Meghaltok k*rvák!" - Écsi Béla tündöklése és bukása

"Meghaltok, kurvák! Úgyis megdögöltök!" – üvöltötte torka szakadtából Écsi Béla egy nagymegyeri családi ház udvarán valamikor ’94 őszén, majd betörte a veranda ablakát, szétrúgta a kukát, behorpasztotta az ereszcsatornát és távozott.

A Dunaszerdahelyről száműzött, majd Sátorék által kivégzett maffiózó, Écsi Béla nekrológját 45 ezren olvasták el.


Megszólalt Horváth Lehel, a tanú, aki végzett Sátor Lajossal

A csallóközi letartóztatások után pár hónappal kiderült, hogy Horváth Lehel, aki lelőtte Sátor Lajost, védett tanúként van nyilvántartva. Vele készült interjúnkra 44 ezer olvasónk kattintott.


A RegioJet elé hajtott egy kamion Nagymegyeren, mintegy 30 sérült!

Szeptember 16-án reggel szörnyű baleset történt Nagymegyeren, ahol egy kamion ütközött a RegioJet személyvonatával. Több mint harmicnan megsérültek, négyen súlyosan, a mozdonyvezető három héttel később, a kórházban halt bele sérüléseibe. A balesetről szóló tudósításunkat 41 ezren olvasták el.


TRAGÉDIA: RegioJettel ütközött egy kamion Alistálnál, a sofőr életét vesztette

A nagymegyeri RegioJet-baleset előtt már májusban is tragédia történt: Alistál és Nyárasd között szintén kamion ütközött a közlekedési vállalat szerelvényének. A járat 86 utasának nem esett baja, azonban a vonatnak ütköző kamion 53 éves magyarországi sofőrje életét vesztette. A hírről 31 ezren értesültek a Paraméteren.


Csonti szökésben van, a rendőrség hajtóvadászatot indított ellene

Májusban csak Nagy "Csonti" Zsolt tudott elszökni a Dunaszerdahely környékén akciózó rendőrök elől. A több gyilkosság elkövetésével vádolt férfi ellen hajtóvadászatot indított a rendőrség - erről szóló hírünk 31 ezer emberhez jutott el.


TRAGIKUS BALESET: A felismerhetetlenségig roncsolódott a Felicia, komáromi sofőrje életét vesztette

A felismerhetetlenségig roncsolódott egy Škoda Felícia típusú gépkocsi, miután frontálisan ütközött egy tehergépkocsival a 63-as út Tany és Csallóközaranyos közti szakaszán május 17-én. A Felícia 55 éves komáromi sofőrje a helyszínen életét vesztette, a cementet szállító kamion vezetőjének nem esett baja. A tragédia helyszínéről készített udósításunk majdnem 30 ezer olvasónkhoz jutott el.


Ezen a meccsen mindenki ott volt

November 19-én megnyílt az új DAC-stadion első két lelátója. Megszámolni is nehéz, hány közjogi méltóság, politikus, focicsapat-tulajdonos és befolyásos üzletember ült az aréna díszpáholyában a dunaszerdahelyi együttes stadionavató mérkőzésén. A VIP-lelátóról készült fotóink 28 ezer embert érdekeltek.


Maffiaháború Dunaszerdahelyen - Mi történt 97-től a tízes gyilkosságig?

2016-ban több mint 26 ezren olvasták el azt a majdnem három éves cikkünket, melyben a '90-es évek végén induló dunaszerdahelyi maffiaháború történetét dolgoztuk fel.


Rendőrkézre került Nagy Zsolt alias Csonti, egy erdőben fogták el Csallóközkürt és Felsővámos között!

Csontit augusztusban egy csallóközi nyaraló közelében kapták el - erre 25 ezren voltak kíváncsiak a Paraméteren.


HALÁLOS BALESET a 63-as főúton, Renault és Škoda ütközött!

Majdnem 25 ezren olvasták a március 16-i tragikus hírt.


Hamarosan lezárják a medvei hidat

Májusban majdnem 24 ezren olvasták hírünket, melyben beharangoztuk, hogy még 2016-ban sor kerül a medvei (Dunaszerdahelyi járás) híd lezárására, mivel az halaszthatatlan felújításra szorul. A hídzárra és a felújításra végül szeptember 6. és 29. között került sor.


15 fotó, ami bemutatja a születés csodáját

A hivatásszerűen szüléseket fotózó fényképészek nemzetközi szövetsége, az IAPBP 2016 februárjában hirdette ki a 2015-ös év legjobb fotóit. A Paraméteren 23 ezren nézték meg a 15 győztes fényképet tartalmazó galériánkat.


Holtrészegen okozott halálos balesetet egy nő – levideózták a történteket

A rendőrség úgy döntött, közzéteszi azt a videófelvételt, amit egy gépkocsi utasa készített arról, ahogy egy súlyosan ittas nő tragikus balesetet okoz. Az elrettentés céljából nyilvánosságra hozott felvételt 21 ezren nézték meg a Paraméteren.


Egy dunaszerdahelyi fiatal volt az egyetlen utas a repülőn

A dunaszerdahelyi Simon Alex még 30 éves sincs, de már a fél világot körbeutazta. Januárban még a nemzetközi sajtót is bejárta a hír, amikor egyedül utazott egy utasszállító repülőgép fedélzetén a Fülöp-szigeteken. A sztorira 20 ezer olvasónk volt kíváncsi. Alex-szel később interjút is készítettünk.


(parameter)