28 éves fazon okozhatta a pozsonyi riadalmat

Rendőrségi őrizetbe került a fickó, akinek állítólag köze lehet a vasárnap esti pozsonyi bombariadóhoz.

28 éves fazon okozhatta a pozsonyi riadalmat
Illusztráció (Fotó: TASR)

Mint arról korábban beszámoltunk, vasárnap este 21 óra előtt egy névtelen személy telefonon értesítette a rendőrséget, hogy robbanószerkezetet rejtett el valamelyik vasútállomáson a fővárosban.

A rendőrség és a tűzoltóság annak rendje s módja szerint nagy erőkkel szállt ki az összes pályaudvarhoz, majd megkezdték azok kiürítését, hogy aztán tűzszerzés vizsgálhassa át a helyszíneket.

Sokan emiatt nem tudtak felszállni a menetrend szerinti vonatukra, és nem tudtak eljutni haza, vagy ahova épp indultak volna.

Késő estére az összes állomást átvizsgálták, bombát nem találtak, feltételezett tettest azonban - úgy tűnik - igen.

Lucia Mihalíková pozsonyi kerületi rendőrségi szóvivő elárulta, hogy egy 28 éves férfit vettek őrizetbe, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekménnyel.

Hivatalos gyanúsítás azonban egyelőre nem történt. A rendőrség nem kívánt részleteket sem elárulni arról, hogyan kapták el az ipsét, így nem tudni, hogy volt-e annyira féleszű, hogy pl. mobilról jelentette be a bombát.

Tudatos rémhírterjesztésért, és ezáltal közveszélyokozásért egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik az elkövetőt.

(TASR)