Andrej Kiska ötgyermekes anyát részesített elnöki kegyelemben

Andrej Kiska köztársasági elnök kegyelemben részesített egy ötgyermekes anyát, aki feltételes szabadlábra helyezése után kihágást követett el. Ha a nőt újra lecsukták volna, gyerekeit elvette volna a gyámügy.

Andrej Kiska ötgyermekes anyát részesített elnöki kegyelemben
Fotó: Facebook

Az elnök Facebookján számolt be döntéséről.

„Volt párja kínozta őt, a gyerekei gyerekotthonban végezték. Sikerült mindent újrakezdenie. Sikerült megoldania a problémáit, visszakapta gyermekeit, ma pedig rendes életet élhet velük és új partnerével. Egyik gyermeke különösen nagy figyelmet és szeretet igényel, mivel autizmusban szenved. Az anya számára ez nem könnyű, mivel saját maga szklerózissal küzd”

– írja posztjában Kiska.

A 34 éves nőt az fenyegette, hogy újra börtönbe kell vonulnia, mivel feltételes szabadlábra helyezése után kihágást követett el.

„Úgy döntöttem, hogy kegyelemben részesítem azzal a feltétellel, hogy az elkövetkező évben semmilyen kihágást nem követhet el. Ellenkező esetben újfent börtönbe kell vonulnia, ahol le kell töltenie a büntetéséből megmaradt három hónapot és három napot”

– írja Kiska.

A nő lopásért került börtönbe a múltban - büntetésének egy részét már letöltötte. Elmondása szerint a kihágást nem szándékosan követte el.

„Nem tudom, a valóságban hogyan történhetett, azt azonban tudom, hogy a családjával újra sikerült két lábra állnia. A gyerekek számára rossz lett volna, ha édesanyjuk elveszítése miatt gyerekotthonba kell menniük”

– magyarázta az elnök.  

-para-