Apja nyomdokaiban a brutálisan kivégzett maffiózó, Alojz Házy fia

Lukáš Házy jelenleg zsarolás miatt ül vizsgálati fogságban.

Apja nyomdokaiban a brutálisan kivégzett maffiózó, Alojz Házy fia
Lukáš Házy (Fotó. Markíza)

Az egész egy parkolási fotóval indult. Nemrégiben egy fiatal fotózta le Házy kocsiját egy parkolóban, majd felrakta azt a Parkujem ako retardovaný debil (Úgy parkolok, mint egy retardált debil) elnevezésű Facebook-csoportba. Másnap a kocsi tulajdonosa megtalálta, és megbüntette.

Házyék szó szerint torkon ragadták a fiatalt, felvették videóra a retorziót, majd ugyanúgy kitették a netre. A fiatal maga nem tett feljelentést, a poprádi rendőrök azonban cselekedtek.

Lukáš Házy és a haverja most vizsgálati fogságban ülnek, de valószínűleg ennél több van a rovásukon - tudta meg a Markíza.

Állítólag két másik bűntársával megkerestek egy pénzes vállalkozót, és azt követelték tőle, hogy hozzáférhessenek egy bankszámlájához. A férfi a maffiózók nyomása alatt nem is igazán tehetett mást, minthogy megadta a belépési kódjait, utána pedig Házyék több százezer eurót emeltek le onnét.

A sértett vállalkozó ezt nem hagyta annyiban, és feljelentés tett.

Lukáš Házy Liptovská Tepličkából származik, az apja az az Alojz Házy volt, akinek jó barátja volt Mikuláš Černák. A rendőrség több gyilkossággal is gyanúsította, 1998-ban viszont a Sýkora-klán megbízásából eltették láb alól. Alojz Kromka egy pisztollyal és egy revolverrel hat lövést adott le Házyra, amelyek a fején, nyakán és a teste egyéb részein érték. Holttestét ezután kidobták egy árokban.

Lukáš már korábban is kinyilvánította, hogy az apja nagy példaképe.

(TVnoviny.sk)