Arrébb toltak és megemeltek egy 135 éves templomot

Harminc méterrel arrébb tolták és egy méterrel megemelték egy 135 éves sanghaji buddhista templom főhelyiségét, hogy több teret biztosítsanak a látogatóknak.

Arrébb toltak és megemeltek egy 135 éves templomot
Fotó: news.cn

A munkálatok szeptember 2-án kezdődtek és vasárnap fejeződtek be. A Mahavira csarnokot 30,66 méterrel északabbra tolták és kicsivel több mint egy méterrel megemelték a templomon belül, a benne lévő buddhista szobrokkal és relikviákkal együtt.

A munkások először cementet pumpáltak a talapzatba, majd a kétezer tonnás csarnokot speciális síneken tolták arrébb. A kisebb mozgatható tárgyakat becsomagolták, hogy megóvják őket az esetleges sérülésektől.

A templomot eredetileg Sanghaj egy másik részén építették fel 1882-ben és 1918-ban került a mostani helyére. A főhelyiséget 1918 és 1928 között építették. Évente több mint két millióan keresik fel a templomot, amelynek napi látogatószáma akár a 100 ezret is elérheti.

Az átalakításokra azért volt szükség, hogy megakadályozzák a tülekedést, és azt, hogy a látogatók körében népszerű tömjénégetés tüzet okozzon.
 

MTI/para