Az ellenzék az előrehozott választásokban bízik, megpróbálják visszahívni Plavčant

Ľubomír Galko, az SaS alelnöke szerint a kormánykoalíció cirkuszaival csak instabilitást és káoszt eredményez a társadalomban.

Az ellenzék az előrehozott választásokban bízik, megpróbálják visszahívni Plavčant
Ľubomír Galko (Fotó: TASR)

Galko a keddi sajtótájékoztatón kijelentette, az SaS készen áll az előrehozott választásokra. Az SaS alelnöke szerint a kormánykoalíció tagjai még arra sem hajlandóak, hogy elmagyarázzák az állampolgároknak, mi is történik valójában – Galko szerint gyáván és kínosan viselkednek.

Natália Blahová (SaS) ellenzéki képviselő is úgy látja, hogy az előrehozott választások jelentene megoldást a kialakult helyzetre.

Az ellenzék emellett kedden azt is bejelentette, hogy ismét megpróbálják visszahívni Peter Plavčan (SNS) oktatásügyi minisztert.

Branislav Gröhling (SaS) képviselő kedden arról tájékoztatta a médiát, újabb rendkívüli ülés összehívását kezdeményezik, céljuk ugyanis az oktatásügyi miniszter visszahívása.

Andrej Danko SNS-es házelnök hétfőn váratlanul bejelentette, vége az eddigi koalíciós szerződésnek. Danko ezt az egészet konkrétumok mellőzésével azzal indokolta, hogy elkerülhetetlenné vált a koalíción belüli kapcsolatok újratárgyalása, és újra kell fogalmazni a kormány prioritásait, amire szerinte a koalíciós pártok egymással szembeni bizalmának megújítása miatt van szükség.

Bugár Béla kedden elmondta, a koalíciós pártok elemzik a kialakult helyzetet és pénteken folytatják a tanácskozást. Nincsenek viták közöttünk és a helyzet megoldása még arrébb van - szögezte le a Híd elnöke.

Előzmények:

SMER-SNS-HÍD: Danko váratlanul felmondta a koalíciós szerződést!

"A módszer, amit Danko választott, épphogy gyengíti a bizalmat"

Ezért rágott be Andrej Danko a miniszterelnökre

Folytatódik a koalíciós kavarás


TASR/para