Azt már tudjuk, hogy nő lesz az oktatásügyi miniszter

Ezt Eva Smolíková és Jaroslav Paška, az SNS alelnökei erősítették meg hétfőn.

Azt már tudjuk, hogy nő lesz az oktatásügyi miniszter
Jaroslav Paška (Fotó: TASR)

Nevet nem árultak el, azt keddre ígérte Andrej Danko. Ugyanakkor Paška szerint olyan személyről van szó, aki fel van készülve arra, hogy végrehajtsa az oktatásügyi reformot, és nem egyfajta válságot fog menedzselni, ami az oktatásügyben előállt. 

"Nem hinnénk, hogy olyan nagy a válság az oktatásügyben, hogy krízismenedzsert kellene bevetnünk" - szögezte le, hozzátéve, hogy reményeik szerint Robert Fico is elégedett lesz a jelöltjükkel. 

Szavaiból arra lehet következtetni, hogy olyan személyről van szó, aki már ma is közel áll a reformhoz vagy a minisztériumhoz, ugyanakkor Paška ezt nem erősítette meg.

Azt viszont igen, hogy a koalíciós szerződés kiegészítésébe, amit a három párt ma készül aláírni, bekerül az önkéntes alapú 13. és 14. havi fizetés. Mindemellett olyan intézkedés is bekerülhet, miszerint az édesanyák korábban mehetnének nyugdíjba.

Annak ellenére, hogy mondjuk erre mindre rábólintanak, Paška nem zárja ki, hogy a jövőben újabb kiegészítésekkel gazdagítanák a koalíciós szerződést, "ha az élet úgy kívánja."

(TASR)