Bajnokok Ligája - Az isztambuli mérkőzésre lemondott szurkolóiról a Monaco

A Monaco labdarúgócsapata nem számít szurkolóira Isztambulban, a Besiktas elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen november elején.

Bajnokok Ligája - Az isztambuli mérkőzésre lemondott szurkolóiról a Monaco
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A Monaco a huliganizmus kezeléséért felelős francia szerv (DNLH) javaslatára hozta meg a döntését. Az előző BL-idényben meglepetésre elődöntős együttes kedden tájékoztatta a klub szimpatizánsait, hogy a török klubtól nem kér jegyeket a találkozóra, nem szervez a drukkerek számára közös utazást, illetve arra kéri őket, hogy ezeket önállóan se intézzék el maguknak.

A Besiktast és az Olympique Lyont azért büntette meg az európai szövetség (UEFA), mert április közepén a két együttes franciaországi Európa Liga-negyeddöntője a török együttes szurkolóinak sportszerűtlen viselkedése miatt - pirotechnikai eszközöket dobáltak a hazaiak szektorába, ahonnan több tucat ember a pályára szaladt - háromnegyed órás késéssel kezdődött.

Az UEFA mindkét klubot 100 ezer euró megfizetésére kötelezte, illetve egy évre kizárta az európai kupaküzdelmekből. Utóbbi szankciót azonban két évre felfüggesztette.

(MTI)