Bajnokok Ligája - Megerősített biztonsági intézkedések, barátságos légkör Monacóban

Megerősített biztonsági intézkedések mellett rendezik meg este az AS Monaco-Borussia Dortmund labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzést.

A negyeddöntős párharc visszavágójának biztosítására a 150 helyi rendőr mellé 200 francia érkezik a hercegségbe azután, hogy a múlt heti első találkozót Dortmundban egy nappal el kellett halasztani, mert a hazaiak buszát kedden este robbantásos támadás érte a csapat dortmundi szállásának közelében, a városi stadiontól mintegy tíz kilométerre.

A monacóiak egygólos előnyéről induló második mérkőzésre mintegy háromezer német szurkolót várnak, akik - amint azt jelezték - hallatni szeretnék a hangjukat. Ez azonban kizárólag a szurkolásra vonatkozik, a  légkör barátságosnak ígérkezik. Különösen azután, hogy egy hete a támadás hírére a monacóiak "Dortmund, Dortmund" énekléssel fejezték ki együttérzésüket a Signal Iduna Parkban, később pedig közösségi oldalon a vendég szimpatizánsoknak a hazai szurkolók ajánlottak fel fekhelyet éjszakára.

A barátságot jelzi az is, hogy a monaco-matin című helyi lap a címlapján Willkommennel üdvözölte a dortmundi vendégeket.

A múlt keddi támadásban ketten sérültek meg, egy, a busz haladását biztosító rendőr mellett a védő Marc Bartra. A 26 éves spanyol válogatott futballista csuklóját - melyben eltört egy csont - megműtötték, karjából pedig szilánkokat távolítottak el.

A halasztott mérkőzést az AS Monaco 3-2-re nyerte.

(MTI)