Be nem áll a szája az SNS-es megmondóembernek. Paška csak mondja a magáét, ami Danko véleménye is lehet

Az SNS nem dísznek lépett koalícióra. Ezért a párt a pénteki koalíciós tanácskozáson el akarja érni, hogy a nemzetiek kezdeményezéseit most már ne söpörhessék félre, hanem kezeljék úgy, ahogy  a hidas és a smeres témákat - ezt nyilatkozta Jaroslav Paška, az Andrej Danko-féle párt képviselője. 

Be nem áll a szája az SNS-es megmondóembernek. Paška csak mondja a magáét, ami Danko véleménye is lehet
Fotó: TASR

Ő az a képviselő, aki Bugár Bélánál kiverte a biztosítékot korábbi megjegyzéseivel.

Mint ismeretes, a Híd elnöke szerint

Paška  kijelentéseivel lenullázza az agyaglábakon nyugvó kormánypárti egyezséget.

A nemzetiek honatyája ugyanis már korábban is tudni vélte, hogy az SNS-es miniszter által irányított oktatási tárcával összefüggésbe hozott, uniós támogatások kapcsán kirobbant botrány mögött a kormányfő tanácsadói állnak. Paška meggyőződése az is, hogy a Smer titokban összejátszik az Igor Matovič vezette OĽaNO-val, annak érdekében, hogy a nemzetieket befeketítsék.

A megmondóember szerepet magára vállaló SNS-es honatya szerint a nemzetiek a koalíciós szerződést ki szeretnék egészíteni.

Emelni kívánják az államigazgatásban dolgozók minimálbérét, be szeretnék vezetni a járulékok nélküli 13. és 14. havi fizetést, továbbá azt is, hogy a miniszterek ne kommentálhassák a kollégáik munkáját, illetve azt, hogy  a kormányülésekre ne kerülhessenek olyan dokumentumok, amiket a koalíciós tanács korábban nem tekintett át.

tasr