Amikor a tükör segít

Pár hete minden dél-szlovákiait medöbbentett, hogy a pénzügyminisztérium mellett működő "értéket a pénzért" elnevezésű munkacsoport közölte: a déli autópálya, vagyis az R2-es megépítése nem gazdaságos, és nem csökkenti a munkanélküliséget.

A Híd erre egyáltalán nem reagált. Nem tudni, hogy csupán elengedték-e a fülük mellett, vagy tudomásul vették és azonosultak ezzel, a lényeg, hogy Bugár pártjából senki nem szállt vitába a pénzügyminisztériummal.

Pár nappal később Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter talált 75 millió gazdátlan adófizetői eurót, és úgy tartotta helyesnek, ha ezt a pénzt az észak-szlovákiai R3-as megépítésébe pumpálja. Dél-Szlovákia pedig hoppon maradt...

Érsek egészen addig nem vette észre magát, amíg blogomban voltam olyan bátor tükröt állítani a elé, és közöltem: ez a lépés nem más, mint Dél-Szlovákia, és a Híd magyar szavazóinak szimpla elárulása.

Amikor az emberek is tudatosították, hogy a Híd számára Észak-Szlovákia a fontos, Bugárék felébredtek álmukból. Észhez tértek, és követelték Ficotól és Dankotól, hogy foglalkozzanak az R2-essel is, és folytassák az építkezést...

...ami végülis egy pozitív hír. De kérdem én: miért csak akkor tértek magukhoz, amikor valaki tükröt állított eléjük?

Maguktól már nem bírnak tükörbe nézni?