Ennyi nem elég!

Mostanában egyre gyakrabban jut eszembe az a közismert mondás, miszerint sok parlamenti vagy megyei képviselő olyan, mint a galambok. Amikor kampány van, akkor a tenyerünkből szemezgetnek, aztán meg majdnem négy évig magasról tojnak ránk...Saját tapasztalataink is ezt igazolják. Aligha tévedek, ha azt állítom, hogy azok, akik pozícióba juttatták a Dunaszerdahelyi és a Galántai járás képviselőit -- vagyis mi, a választópolgárok -- nem sokat tudnak a tevékenységükről. Legfeljebb akkor látjuk, vagy halljuk őket, ha választókörzetükben valamilyen kis útszakaszt adnak át, vagy kiállítást nyitnak meg. Ami fontos feladat, de a költővel mondhatom: „ennyi nem elég“!

Sokan úgy gondoljuk, hogy főleg a megyei képviselőnek állandó kapcsolatot kellene tartania azokkal, akik bizalmat szavaztak nekik. Ami annyit jelent, hogy rendszeresen be kellene számolniuk nekik a munkájukról. Mit tettek, mit tesznek azért, hogy szülőföldünk, lakhelyünk élhetőbb legyen, növekedjék a munkalehetőségek száma, javuljon főleg a helyi és regionális egészségügyi ellátást és a mindennapjainkat befolyásoló szolgáltatások színvonala. Egyúttal pedig az eddiginél sokkal jobban oda kellene figyelniük a polgárok gondjaira, panaszaira és javaslataira is. Orvoslásuk, illetve valóra váltásuk érdekében. Mindezek nem idealista vagy naív elképzelések, hanem jogos elvárások. Ne csak négyévenként, a kampánygyűléseken szerepeljenek és igérgessenek. Legyen szívügyük az állandó kapcsolat, választópolgáraik szolgálata.

Én ilyen céllal és értékrenddel indulok megyei képviselő-jelöltként. Ha bizalmat kapok, akkor a leendő képviselőtársaim szakmai felkészültségét és nem a pártmezét tartom majd fontosnak. Főleg megyei szinten nem pártcsatákat kell vívni, hanem a jó ügy érdekében összefogni. Erre szeretnék törekedni. Egyúttal pedig rendszeres eszmecserét, párbeszédet folytatni választópolgáraimmal, akiknek az érdekképviselete  minden nap, minden évben fontos lesz  számomra, nemcsak a kampány idején.