Fagyjon meg a migráns! Hogy mér? Há mer!

Egy kicsit még mindig a ne együnk kebabot dolgon elhűlve belegondoltam, hogy mi hozza elő az emberekből ezt a mély gyűlöletet?

Méghozzá olyan emberekkel szemben akiket még az életben nem láttak élőben. Nem tudok rájönni. Egyszerűen nem értem. Mondjuk, ha jobban belegondolok, ma néztem az M1 híradót, ahol úgy mutatták be őket mint az állatokat, akik még civilizált körülmények között sem hajlandók élni. Sarkított hazug riport volt. Nem kell ide semmilyen hoaxokat terjesztő álhírodal, hogy migránsellenes hangulatot keltsen, megteszi ezt a magyar állam. Az adófizetők pénzéből egy akkora propagandagépezetet tart fenn, hogy a náci Németország irigykedne.

Nem is csoda, hogy a Facebookon sorra jelennek meg gyűlölködő bejegyzések. Rá is találtam egy ilyenre. Ez a bejegyzés sokkal tovább ment annál, hogy a kebab ellen uszítson. Ez a bejegyzés szó szerint az összes migráns halálát kívánja. A cikk, maga amit ez a "kedves facebookozó" megosztott arról szól, hogy migránsok fagytak halálra a nagy hidegben. Ami végülis egy józanul gondolkodó embernek szomorú dolog lenne, mert ártatlan emberek haltak meg csak azért, mert egyszerűen nem volt hova menniük a hideg elől. Ennek ellenére a bejegyzés alkotója csak annyit írt hozzá, hogy: Összes fagyna meg!! Nem is szabadott volna őket beengedni Európába!

A kommentek még gyalázatosabbak:

Végre valami jó híreket is olvas az ember

És aki beengedte őket finoman beleraknám sósavba ott rohadjon meg!!!

Legyen még ilyen hideg.....jó a férgekre is

Epp ideje, Remelem még nagyobb fagyok jonnek...

Hol az emberség? Meddig lehet ezt még fokozni? Úgy néz ki, hogy a határ tényleg a csillagos ég.

Ami még szörnyűbb az egészben, hogy abszolút nincs az ilyenre orvosság, mert eltűnt a bizalom a klasszikus jobbközép és baloldali pártok felé, amelyek egy kis enyhülést hozhatnának. Ezek a pártok nem képesek megtalálni a megfelelő hangnemet a néppel. Meg merem kockáztatni, hogy annyi sikeres év után elkényelmesedtek és azt hiszik, hogy magától visszaáll minden a régi kerékvágásba. Pedig nem. Ezeknek a pártoknak újra meg kell találniuk azt a kommunikációs kanálist, amin keresztül újra maguk mellé állíthatják az embereket. Magyarul újra el kell adni magukat. Muszáj lesz leereszkedni az emberek közé, elmagyarázni, hogy miért nem járható út a szélsőség. Tehát ész érvekkel és kemény munkával  kell meggyőzni őket, hogy a gyűlölet nem pálya. Nem könnyű, de lehetséges.

Míg a baloldal és a jobbközép kényelmesen várja a következő választásokat, a szélsőségesek keményen dolgoznak. Persze a végtelenségig primitív de nagyon hatásos módszerekkel állítják maguk mellé az úgynevezett kétségbeesett középosztályt.

Véleményem szerint az európai mérsékelt politika legnagyobb problémája a lustaságban rejlik. Azok a pártok és politikusok, amelyeknek az európai értékek védelme lenne a dolga, nem tesznek semmit. Majd talán a választások előtt benéznek néhány falusi kultúrházba. A szélsőségesek meg addig még több embert állítanak maguk mellé primitív hazug és teljesíthetetlen ígéretekkel.