Kölni balhé

Tudniillik ugyanis, hogy Szilveszter éjjel több európai városban is nőket zaklattak bevándorlók. A rendőrség tehetetlen volt és egyes médiumok megpróbálták eltussolni az ügyet. Az erre tett kísérlet nem sikerült és a jobboldal végre a megértő és befogadó emberek orra alá dörgölhette, hogy mi megmondtuk.

Nem kérdés, hogy bevándorlók tették. Talán legtöbbjük nem is fogta fel, hogy rosszat tesz, mert az ilyen magatartás nem büntetendő abban az országban ahonnan jött. 

Ennek az egész történetnek a zaklatott nőkön kívül még egy áldozata van. Nem is egy, hanem tisztességes emberek milliói, akik tényleg csak a háború, vagy éhezés elől menekültek Európába.

Ezt elkerülendő talán a legjobb lett volna, ha a menekülteket befogadó oldal nem dugja homokba a fejét és hangot ad annak a ténynek hogy pár kanos, muszlim tettei nem tükrözik a menekültek valós viselkedését. Perverzek minden országban, kultúrában vannak, csak sajnos a Közel- Keleten és Észak- Afrikában a nők molesztálása nem bűn, sőt általában a nőt tartják hibásnak ilyen esetekben. 

Lényeg hogy az oldal, amelyik a nők mellett de mégis a kirekesztés és a rasszizmus ellen kellene, hogy kiálljon inkább csendben maradt. Ez valószínűleg annak tehető be, hogy egyszerűen fogalmuk sem volt, hogy mi lehet a jó reakció. Talán kicsit megrendült a hitük a multikultiban (mellesleg ez a menekültáradat szerintem a multikultiralizmust óriási változásokra fogja kényszeríteni a közeljövőben). 

Az is lehet, hogy sokan feltették a kérdést maguknak: jó oldalon állok én? Tényleg megéri azokat az embereket támogatni, akik csoportosan, szervezetten nőket zaklatnak? Méghozzá olyan ország állampolgárait, amely minden feltétel nélkül befogadta őket.

Annyi következménye lett az egésznek, hogy a német kormány enyhíti a kitoloncolás feltételeit és nevelési jelleggel önkéntes alapon illemtan órákat vehetnek majd a menekülttáborok lakói. 

Amit én ebből leszűrök az az, hogy igazából még a legbefogadóbb Németországban sincsenek kibékülve a menekültekkel és bármilyen bűncselekmény, ami menekültekhez köthető nagyon könnyen mobilizálni tudja a menekültek befogadásának ellenzőit. A másik oldal forgatókönyvébe meg annyira nem illik bele a bűnöző bevándorló szerepe, hogy egyszerűen nem tud mit kezdeni vele. Hezitálni kezd és megkérdezi magátol, hogy kiért is harcolok én? 

Üzenném mindenkinek, aki eddig kiállt a bevándorlók mellett, tegye továbbra is ezt. Azon bevándorlók miatt, akik tényleg azért teszik meg azt a hosszú utat Afrikából, vagy a Közel-Keletről, hogy biztonságban tudják szeretteiket, családjukat.