Hajrá Magyarország

Tegnap este a híradóban szerztem tudomást arról, hogy egy bizonyos Dániel Péter nevű ügyvéd vörös festékkel öntötte le a Kerekiben felállított Horthy- szobrot és egy táblát is a szobor nyakába akasztott amin az a felirat állt, hogy tömeggyilkos, háborús bűnös. Személy szerint nagy tisztelője vagyok Horthynak, így mélyen érintett a dolog.

Magyarországon ma az a háborús bűnös, aki amíg tehette a Magyarországért és a magyarokért harcolt? Az a háborús bűnös, aki Magyarországot ki akarta ugrasztani a háborúból és ahelyett, hogy behódolt volna a németeknek, inkább próbált megegyezni a szövetséges hadakkal? Vagy tán az a tömeggyilkos, aki amint tudta leállítatta a zsidók deportálását Magyarországról? 

Igaz, hogy a nácik oldalán szállt be annak idején a háborúba, de Horthy nem önszántából küldte háborúba katonáit. Német nyomásra szállt be a háborúba és amint úgy érezte, hogy eléggé meggyengült a németek ereje, rögtön véget akart vetni Magyarország háborúban való részvételének. Nem sikerült neki. Ezután eltávolították őt posztjáról és jött az igazi rémuralom. Mindent megtett azért, hogy Magyarország újra felemelkedjen és az utókor még a minimális tiszteletet sem adja meg neki. Ha Horthy tömeggyilkos volt, akkor Szálasi milyen jelzőt kapna?

Horthy magyar volt, saját nemzetének mindig a legjobbat akarta, és ezt úgy hálálja meg a nemzet (jelen esetben egy állítólag inteligens magyar ), hogy nyakon önti a szobrát egy vödör vörös festékkel és le háborús bűnösözi és aztán még egy képet is feltölt magáról és a meggyalázott szoborról a világhálóra. Talán csak fel akarta hívni magára a figyelmet tettével, mert kevés a barátja, vagy kiközösítették az iskolában, hisz ő maga is így nyilatkozott tettével kapcsolatban:  „Eddig 200 remek cikket írtam, amit elolvasott maximum 40 ezer ember az én köreimből. Amit ma hajnalban fél 1-1 körül tettem, az eljut legalább 3 millió magyarhoz."

A magyarok ahelyett, hogy összetartanának ezekben a nehéz időkben, inkább ilyen szoborgyalázó akciókkal még jobban széthúzzák a nemzetüket. Nem tisztelik nemzeti nagyjaikat és le merném fogadni, hogy 10- ből 7 magyar nem tudja, hogy kit nevezett egyik kortársa a legnagyobb magyarnak, vagy éppen azt, hogy melyik században élt Kossuth Lajos. Mindenki csak a másikra mutogat és az együttműködés helyett inkább csak megállás nélkül azt keresik, hogy hogyan is lehetne a másikba belekötni. Úniós zászlót égetnek aztán pénzt kérnek tőlük. Gyorsnaszádnak nevezik gazdaságukat, ami előbb hasonlít egy tengeralattjáróhoz...

Minden vandál cselekedetet el kell ítélni, mindegy az, hogy egy aluljáró falának összefirkálásáról van szó, vagy éppen történelmi alakok szobrának megrongálásáról. Bármennyire vitatott Horthy személye, tiszteletben kell tartani azt, hogy neki is akadnak tisztelői. Van, aki nem szereti a mártírhalált halt Nagy Imrét, hisz ő is ugyanúgy a kommunista párt tagja volt és mindigis baoldali körökben mozgott, de mégsem önti le a szobrát festékkel, mert tisztletben tartja a mások véleményét.

De hát mit tehetnénk, ez Magyarország. Nem tisztelik nemzeti nagyjaikat és az összefogás helyett csak a nemzet megosztására törekednek.

búcsúzóul: hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!