a hősök köztünk élnek

Az elmúlt hetekben több botránytól volt hangos a média, először kiderült, hogy az amerikai NSA szélekörűen ellenőrizte az emberek e- mailjeit, facebook beszélgetéseit és minden egyebet, amihez az interneten keresztül hozzáfért , majd kiderült, hogy a cseh miniszterelnök, Peter Nečas kebinetfőnöke, aki egyben a meniszterelnök szeretője is, megfigyeltette Nečas feleségét. Szlovákiában is a hírszerzés körül tört ki egy botrány , ami egy kicsit másabb, mint az amerikai vagy a cseh borány, itt a katonai hírszerzés ingatlanjaival „trükköztek“.

Csehországban el is kapták a bűnösöket és  várhatóan meg is büntetik őket, sőt még a kormány is belebukott. Valószínűleg Nečast, már exminiszterelnököt, is megbüntetik. Őt azért, mert a gyanú szerint szavazatokat vásárolt a cseh parlamentben.

Amerikában ahelyett, hogy azokat büntetnék, akik visszaéltek hatalmukkal, inkább Edward Snowdent üldözik, aki rámutatott a visszaélésekre. Snowdennek már el kellett menekülnie az USA- ból és valószínűleg Oroszorzágban, a moszkvai repülőtéren tartózkodik, mivel hivatalos okmányait bevonták, így a politikalilag egyik országhoz sem tartozó vámmentes zónában tartózkodik és várja, hogy melyik ország ad neki menedékjogot.

Hasonló a helyzet szlovákiában is, ahol már el is fogták a titkos dokumentumok állítólagos kiszivároogtatóját, sőt a rendőrség még egy újságírónőt is megfenyegetett. Valószínűleg azért állnak így a dolgokhoz, mert ez az ügy elég kényesen érinti a jelenlegi kormányt és  ezért megpróbálja az ügyet a szőnyeg alá söpörni, ami sikerülni is fog, egy olyan országban, ahol ártatlan diákokra lőnek a rendőrök és még ki sem vizsgálják az ügyet.

Szlovákiában és az USA- ban is azokat üldözik, akik nem akarják eltussolni a dolgokat, hanem vállalják a kockázatot és kiteregetik a szennyest. Így próbálják meg felhívni a figyelmet a mocskos dolgokra. Ugyanezt tette a Wikileaks is. Assanget, az oldal tulajdonosát perbe is fogták emiatt. A többi ember meg csak tétlenül nézi, hogy korunk igazi hőseit üldözik, fenyegetik, vagy börtönbe zárják. Az államhatalom egyszerűen azt tesz amit akar, ha az érdek úgy kívánja, akkor foglalkozik az üggyel, ha nem akkor egyszerűen lesöpri az asztalról, mivel senki nem gyakorol rájuk nyomást. Sajnos így változás nem lesz, a köztünk élő hősöket meg szépen elhallgatatják.