Magyar politika kortárs mérsékelt demokrata szemmel: A jövőt ma kell elkezdeni!

Mérsékelt demokrata politika kiáll a történelmi pillanat jogos követelései és szellemisége mellett. Magyar emberek adtak példát, a jelenleginél elnyomottabb politikai körülmények között. Kortárs politika új eleme a mérsékelt demokrata politika.

Politikai kultúra változása lételeme a kortárs magyar politika megújulásának.

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata, a jövőnek tett lépésnek tartja és támogatandónak ítéli a repülőipar magyarországi új pontját.

 

Repülőipar és mérnökbázis összekapcsolódása Budapesten olyan irány, amelyet a mérsékelt demokrata politika igen lényegesnek tart és támogat. Versenyfutás a térség országai között erős.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hasonlóan az olcsó és összkomfortos lakások építése nagy tömegben, nem pusztán a ma, hanem a holnap érzékeny és fontos politikai témája.

 

Mérsékelt demokrata politika álláspontja, hogy minden kormányzati ciklustól el kell fogadni a sikeres tapasztalatokat.

 

A 70-es, 80-as évek sikere, utólag igazoltan – a lakótelepek megépítése volt. (Békásmegyer, Kispest, Újpest, Gazdagrét stb.)  Panelépítés nem a szocializmus terméke volt, már rendelkezett előzményekkel.

 

Európában a panelek rekonstrukciója, de új panelépítési programok léteznek. (Németország, Lengyelország, Franciaország stb.)

 

Vezető mérsékelt demokrata, Országbíró Zoltán megfogalmazásában:

” A panel és lakótelep megfelelő zöld terekkel és szolgáltatásokkal Magyarországon már bizonyított.

A szakmai tudás és az új tervezési és technikai ráncfelvarrások után a panelépítés reális megoldás. A házgyárak szétverése politikai hiba volt.

Jelenlegi lakáspiaci helyzet drasztikus áremelkedése, nem kedvező a magyar lakosság fizetőképességéhez mérten a lakásépítésnél.”