Magyar politikus, tudatos választó mérsékelt demokrataként, a magyar politika gátszakadásaitól elhatárolódik!

Magyar politikus mérsékelt demokrata szemlélettel, kénytelen elhatárolódni a választásokat folyamatosan értéktelenítő politikai események miatt. Vezető mérsékelt demokrataként, Országbíró Zoltán a politikai gátszakadások sorozatát, 2010-ben az átláthatóságot biztosító, általa előkészített érdekérvényesítési törvénytervezete elhallgatásától egyre gyakoribbnak tartja. Jó politikus támogatja a mindenkori kormány sikerét, de elhatárolódik a szavazók jogainak csorbítására alkalmas politikai trükkjeitől.

Magyarországon a mérsékelt demokrata politika elhatárolódik, a választások tisztasága hátrányára új és még több trükközést teremtő politikai döntésektől.

 

Legyen szó sajtótermékekről, aránytalan plakátok dömpingjéről, vagy 2010-ben elhallgatott átláthatóságot garantáló törvényről..

 

 

Mérsékelt demokrata politizálás, a hatalmi politikai nagyvonalúságának elvárt szükségét, a színes és sokoldalról politizáló sajtó és színes politikai vélemények fontosságát vallja!

 

Sikeresnek csak az ellenzék, a kortárs politika véleményének több teret adó hatalmi politika minősíthető - Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata politikus álláspontja szerint.

 

2016 politikai eseményei nem vállalható a tudatos választó számára, ennek jele a népszavazás eredménytelensége.

 

 

Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata

 

 

Sem az ország nyugalmához, sem a politikai feszültségek csökkentéséhez nem járul hozzá mindaz, ami a magyar sajtóval, magyar sajtóban zajlik.

 

Egyre erősebb sajtó öncenzúra torzítja a hatalmi politika tükörképét, ezzel magát a hatalmi politikát.

 

Mérsékelt demokrata felfogásban, akár a legnagyobb párt részéről az átmeneti megmentése sem lett volna elképzelhetetlen az egyébként másként gondolkodó lapnak.