Magyarország és politika! Közszolgálat a kapocs állam és állampolgár között!

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata politikusi megfogalmazásában: ” Közszolgálat a kapocs állam és állampolgár között! A humánus közszolgálati dolgozó, a méltányos és életszerű közszolgálati döntések egyik feltétele, hogy a közszolgálatban dolgozók nyugodtan és szabadon (politika mentesen) végezhessék munkájukat.”

 

Közszolgálatban, önkormányzatoknál dolgozók Magyarországon a politika okozta helyzetben ma demonstráltak a munkahelyükön.

 

Mérsékelt demokrata politika régi politika elve, hogy van ahol több bért kell juttatni, van ahol adókedvezményt kell biztosítani, van a ahol a túlszabályozást kell csökkenteni és a vállalkozás ill. civil területen a gazdasági-jogi környezetet teljesen vállalkozást segítővé kell átszervezni.

 

Sem a “fűnyíróelv” bérszabályozásban, sem a csak adókedvezményekre építő (megszerzett jövedelemből) támogatás önállóan nem vezet átütő eredményre a magyar társadalomban.

 

A közszolgálatban dolgozókkal szemben – mérsékelt demokrata politikai értékek szerint – elvárás a szakszerűség, pártatlanság, humánus és méltányos munkavégzés a közigazgatásban, önkormányzatoknál.

Magyar tegyen a magyarért! – Ez mérsékelt demokrata politikai elvárás, a magyar politikai kultúra változásáért!

 

 

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata politikusi megfogalmazásában: ” Közszolgálat a kapocs állam és állampolgár között!

A humánus közszolgálati dolgozó, a méltányos és életszerű közszolgálati döntések egyik feltétele, hogy a közszolgálatban dolgozók nyugodtan és szabadon (politika mentesen) végezhessék munkájukat.”

 

Számtalan túlárazott beruházás, célszerűtlen beruházás jelent meg Magyarországon az utóbbi években.

 

Szolgáló és jó állam megvalósítása minden haladó, kortárs politikai irány, így a centrista magyar politikai irány egyik olyan követelménye, amely nélkül Magyarország biztos vesztese a régió államainak versenyében.