Mától legyen cél a 2028- as téli olimpia!

A Budapesti olimpia érdeklődés hiányában elmarad. Nincs meg a nemzeti egység, ezért nem érdemes tovább folytatni a az ügyet. Ilyen, és ehhez hasonló ürüggyel vonja vissza a magyar kormány az budapesti olimpiai pályázatot, miután annyi aláírás gyűlt össze a népszavazás mellett, hogy kettőhöz is elég lenne. Persze nem ennyire megértő a magyar kormány.

Az előző népszavazás ilyen szempontból hasonlóan értelmeten volt, de mégis kb. 15 milliárd Forintot nyomtak a propagandába, dőlt is a gyűlölet a plakátokról, TV- ből, rádióból, minden lehetséges komunikációs kanálison tolták az emberek arcába, hogy Brüsszel szar, meg a migránsok veszélyesek. Lényeg a lényeg, nagyon sok pénzből nagyon nagy semmit sikerült összehozni, mivel nem is adtak le elegendő szavazatot ahhoz, hogy érvényes legyen a népszavazás, és nem mellékes az sem, hogy a népzavazás idejében a menekültkvóta rendszert már rég mellékvágányra terelte az Únió.

Akkor meg is jegyezte a Magyar kétfarkú kutya párt, ami egy viccpárt, szerintem hatalmi ambíciói nincsenek, inkább csak az igazi problémákra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy ha ők is annyit költöttek volna kampányra, mint a kormány, akkor kb. 98 684 210 magyar szavazott volna az ő álláspontjuk mellett. Igazából Európa nagyrésze jót kuncogott Magyarországon, ahol nem működik az egészségügy, az oktatás, a legegyszerűbb munkástól a legnagyobb agyakig az emberek javarészt inkább kivándorolnak külföldre, de Euró milliók vannak propagandára és üresen tátongó stadionokra.

Ilyen lebőgést még egyszer nem kockáztathatott meg a kormány. A kopasz kidobó kártyát már kijátszotta, botrány is lett belőle. Egyszerűen nem lehetett megállítani ezt a kezdeményezést, holott erősen nyomatták a propagandát, de valahogy nem segített.

Persze ki a hibás? Na ki? Hát a baloldal, meg mindenki, aki nem hazaárulózott az elmult pár hétben. Nem tudom pontosan miért, de elárulták a magyar népet azzal, hogy a magyar nép kezébe akarták adni a döntés jogát. Elismerem, van ennek egy politikai háttere is, de kérdem én, baj az, ha a nép dönt egy ilyen kérdésben? Főleg azok után, hogy Athén és Rió is anyagilag elég rosszul jöttek ki az olimpiából, az is elég intő jel, hogy nem tolonganak a városok az olimpia rendezési jogáért. Baj, mert egész valószínű, hogy a magyarok elutasították volna az olimpiát úgy ahogy van, és ez rossz fényben tüntette volna fel a magyar kormányt. Nem fordulhatott elő még egyszer az, hogy az emberek nemet mondjanak a korány akaratára.  Így hát fogták magukat és kidobták az egészet az ablakon, a következő hetekben meg majd megpróbálják áthárítani a felelősséget az ellenzékre, amely szerintük megbojgatta a nemzet egységét.