Mérsékelt demokrata politikai nézőpont - Mit üzen Európának a törökországi választás, londoni döntés?

London előre hozott választási döntése, a törökországi választás tisztátalansága - mérsékelt demokrata politikai szemlélettel - Franciaországban zajló politikai csata, Németországban készülődő választás együtt erős hatást fog kiváltani a magyar politika terében.

 

Mérsékelt demokrata politikai értékeléssel, a Londonban kiírandó előre hozott választás kétirányú, s a Munkáspárt igen komoly politikai meglepetést érhet el.

Ez a politikai változás a Brexit folyamatát is átformálhatja.   Európa, így átfogó és meghatározó választási hullámon megy keresztül!

 

Sorozatos napjainkra a különböző európai tagállamokban, vagy éppen az Európához csatlakozni kívánó államokban a választók jogainak csorbítása, a kampányok aránytalanná, tisztességtelenné tétele hatalmi érdekek miatt.

 

Európa újra és újra politikai döbbenettel nézi a tisztességtelen választásokat, külföldi beavatkozásokat a kampányokba.

 

Képtalálat a következőre: „mérsékelt demokrata”

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata, a nemzeti közérzet alapvető fontosságú elemének tartja,

az arányosabb, tiszta választás megteremtését.

 

EBESZ megfigyelői és jelentéseik az Európa irányítói számára, de minden európai polgár számára tanulságokat hordoznak. Új kihívások gyors európai válaszokat igényelnek.

Németországban, Hollandiában millió számra élnek törökök, akik a túlzott diktatúra elől menekültek, költöztek át.

 

Tapasztalataikat a magyar politikai ellenzék, jóérzésű konstruktív politika résztvevői aprólékosan kell, hogy tanulmányozzák!

 

Mérsékelt demokrata politika a tisztességes és arányos választás előtti kampányt, a mindenkori választás előfeltételének tartja Magyarországon.

Nemzetközi tapasztalat: Ahol a választók méltósága, választók joga sérül, félelem és hátrányok veszik körbe a vidéki választókat, abban az államban a választás nem lehet tisztességes.

 

Európa vezetői számára a tagállamokban felbukkanó, vagy a csatlakozást szorgalmazó államokban meglévő tisztességtelen kampány és választás, azonnali cselekvést tesz szükségessé.

 

Ha Európa tagállamaiban nem tudja megőrizni a választások tisztaságát, torzítás nélküliségét, akkor az európai értékek folyamatosan tért veszítenek.

 

Törökországban lezajlott választás, az EBESZ megfigyelők jelentései alapján ezt az irányt erősítette meg.