Politika ma: mára sokan lennének már mérsékelt demokraták? Közjó sorsa Magyarországon.

Mérsékelt Demokraták Magyarországon, a 2007-2010 időszakban kortársaikat messze megelőzve, alapítói helyzetben fogalmazták meg a mérsékelt demokrata politika céljait, értékeit Magyarországon, Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata közéleti munkásságával. Mára a kortárs politika és a tudatos választók kezdik felismerni az Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata politikus általi gondolatok és követői gondolatai jelentőségét. Egyre több politikus váltana köpönyeget, válna inkább mérsékelt demokratává a sajtó hírei szerint.......

Nehéz felismerni a politikai retorika és a valós politikai szándék közötti szakadékokat választási időszakról választási időszakra a pártok oldaláról, a közjó vonatkozásában.

 

A közjó elemeit a köz tagjai együttes eredményeiből lehet előállítani, fenntartani.

Ilyen a metró, a házorvosi praxisok hálózata, a kórházak állapota, oktatás és sok más rendszer, melynek az állampolgárok boldogulásáról kell szólnia létével.

 

Közjó a politikai korszakok mérföldköve!

Közjó a politikai korszakok mérföldköve!

 

Közjó – a mérsékelt demokrata politika értékrendjében, mint közös társadalmi teljesítés, kiemelt cél.

Mérsékelt demokrata szakpolitikai felvetések, a közjó, mint egyre jobb színvonalú társadalmi teljesítés minőségét kívánják javítani.

 

 

A közjó emelése politikai célja, a mindenkori politikai és hatalmi viszonyok között (aktuális kormányoktól függetlenül) állandó cél a mérsékelt demokraták számára.

Nemzeti és mérsékelten liberális értékrendben, amilyen a mérsékelt demokrata politika értékrendje, a közjó hidat jelent a társadalom tagjai között.

 

 

Mérsékelt demokrata politika a vállalkozások nagyobb szabadsága mellett, a közjó háttérbe szorulását nem fogadja el, azt mindenkor kormányzati kudarcként értékeli.