BOTRÁNY: A rendőrök poénosnak gondolták, ha megszondáztatnak egy döglött nyulat

Botrányos fotók kerültek fel nemrégiben a Facebookra: a képeken egy (minden bizonnyal elgázolt) nyúl látható, amint kimúlva fekszik egy rendőrautó lökhárítójába szorulva. A rendőrség vezetősége a tettesek után nyomoz.

A fotók az utóbbi napokban járták körül a közösségi hálót. 

A képek az elpusztult nyulat örökítik meg, amint kimúlva fekszik a rendőrautó lökhárítójába szorulva. Az elkövetők az egészet azzal tetézték, hogy az állat szájához egy alkoholszondát tartottak – azt imitálva, hogy a nyúl ittas állapotban volt, mikor az eset történt.

A képek hatalmas visszhangot váltottak ki az emberek körében: egyesek semmi rosszat nem láttak a felvételen, és viccesnek tartották, míg mások szerint kegyetlen és morbid. „A belső ellenőrző rendszerrel megpróbáljuk kideríteni, ki és milyen körülmények között késztette az ominózus felvételeket“ – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság.

A kommentelőket leginkább az alkoholszonda által mutatott értékek foglalkoztatták, de többen is úgy vélték, hogy megszerkesztett képről lehet szó. A szakértők szerint az utóbbi lehetőség nem valószínű – a fotók igazinak tűnnek.

A fotókon nem látni a környezetet, amiből le lehetne szűrni, hogy hol készültek. A rendőrautón nincs rendszámtábla, viszont láthatóan megrongálódott, ami az illetékeseket nyomra vezetheti az autóhoz. Azonban ez sem bizonyítja egyértelműen, hogy ki készítette a fotókat.

Mivel a képek készítője egyelőre nem ismert, a rendőrség egyelőre nem pontosította, hogy az elkövető milyen büntetésben részesülhet.

noviny.sk/para