Bugár: Megmutatkozott a többtagú koalíció haszna

Az elért változások szerinte arról tanúskodnak, hogy a többtagú koalíciónak mi a haszna.

Bugár: Megmutatkozott a többtagú koalíció haszna
Bugár Béla (Fotó: TASR)

Bugár Béla turbulensnek nevezte az elmúlt évet, elsősorban a parlamenti választások miatt, ahol nagy meglepetések történtek. A SITA hírügynökségnek adott interjújában arról beszélt, hogy a koalíció létrejötte és az ellenzéki SaS és OĽaNO támadásai arra engedtek következtetni, hogy nem lesz egyszerű a kormányzás.

"Richard Sulík bejelentette, hogy pokollá teszi az életünket. Felszólították az ún. hét bátor képviselőt, hogy hagyják el a koalíciót. Ez arról tanúskodik, hogy már szétosztották a meleg pozíciókat, és egyszer csak rájöttek, hogy mégsem lesz az övék" - fogalmazott.

Bugár úgy véli, hogy a kormány fokozatosan elkezdte teljesíteni a programját. Emlékeztetett arra, hogy Lucia Žitňanská az igazságügyi tárca élén elfogadtatta az offshore cégekkel kapcsolatos jogszabályt, a szélsőségességek elleni magasabb büntetéseket, valamint a végrehajtói törvényt is. "Ezek mind a prioritásaink között voltak" - fogalmazott.

Figyelmeztetett, hogy gazdasági téren sikerült emelni az egyéni vállalkozók számára az adómentes alapot. 

"Megmentettük a kisiskolák osztályait. Ez 24 szlovák, 23 magyar és egy ruszin tannyelvű intézményt jelent. A magyar tannyelvű alapiskolák első évfolyamaiban az eddigi öt helyett nyolc tanórában oktatják majd az anyanyelvet. A kisebbségi kultúrára szánt támogatási összeg 3,8-ról 4,5 millió euróra emelkedett. Tárcaközi egyeztetésen van a kisebbségi kulturális alapról szóló törvény" - fejtette ki.

Úgy látja, mindez arról tanúskodik, hogy a programjuk teljesül.

(Webnoviny.sk)