Bugár mindent megtesz, hogy a kormány kitartson

"Mindent megteszek azért, hogy a kormány kitartson" - nyilatkozta a TASR állami hírügynökségnek Bugár Béla házelnök-helyettes, a Híd elnöke.

Bugár mindent megtesz, hogy a kormány kitartson
Fotó: TASR

Bugár nem észlelte, hogy koalíciós partnerei közül bárki is az előrehozott választásokra játszana, azonban úgy véli, egy politikusnak minden helyzetre fel kell készülnie.

"A kormány akkor bukik, ha a koalíciós partnerek közül valaki nem akarja majd teljesíteni a kormányprogramot" - mondta Bugár, aki elégedett a koalíción kötött megállapodásokkal.

"Már a negyedik kormányban veszek részt, és ennek a koalíciónak van egy olyan tulajdonsága, amit eddig semelyik kormányban nem tapasztaltam. Ha valamiben megegyezünk, az abban a formában meg is valósul. Az előző három kormány idején is megvolt az igyekezet, de akkoriban képviselői indítványok által nagyon sok egyezség átíródott a parlamentben. Most ezt nem tapasztalom" - magyarázza elégedettségét a Híd elnöke.

Korábban a Szovák Nemzeti Párt (SNS) elnökéről, Andrej Dankóról kiderült, hogy az ellenzéki SaS vezetőjével, Richard Sulíkkal tárgyalt egy esetleges előrehozott parlamenti választásról. Annak ellenére, hogy a találkozó napvilágra kerülése után Danko kijelentette: az SNS nem működik együtt az ellenzékkel, Marek Maďarič (Smer-SD) kulturális miniszter felszólította őt, hogy ne verje szét a koalíciót.

Bugár kitart korábbi kijelentése mellett, miszerint ha a márciusi választások után jobboldali kormány alakult volna, a koalíció mára megszűnt volna létezni. "És ez nem a mi hibánk lett volna. Matovič és Kollárék állandóan szidják egymást. El tudják képzelni, hogy egy kormány így működen?" - teszi fel a kérdést Bugár Béla, aki továbbra is elutasítja a Matovič-csal történő együttműködést.

"Nyíltan kimondom, hogy nincs miért leülnöm vele egy asztalhoz. Egy olyan emberrel, aki felvételt készít társairól, aki fenyegeti a házelnököt, mindenkit támad... Annyi negatív energiát hordoz magában, hogy ha azzal áramot termelne, akkor ingyen világítanánk és fűtenénk vele egész évben"

- jellemezte Matovičot a Híd elnöke.

Bugár egyébként bízik abban, hogy pártja jövőre erősödni fog. 

"Miután beléptünk a kormányban, dühös e-mailek ezreit kaptam a csalódott választóktól. Nem csodálkozom, hogy népszerűségünk nem növekszik. Ami viszont meglepett, hogy a támogatottságunk stabil" - jelentette ki Bugár Béla, aki szerint csak idő kérdése, és népszerűségük növekedésnek indul. "Azt ígértem, hogy sokat fogunk dolgozni. Céljaink vannak, elérjük őket, és ha a szavazók ennek ellenére is úgy döntenek, hogy nem minket választanak, arról nem tehetünk" - véli a Híd elnöke.

(TASR)