Bugár szerint ezt sosem fogja megérteni az MKP

„Hova megy a pénzbeli támogatás?“ – tette fel a kérdést a Dunaszerdahelyre látogató Bugár Béla portálunknak, amikor a magyar kormány Szlovákiába tervezett gazdagfejlesztési programjával kapcsolatban érdeklődtünk. 

Bugár szerint ezt sosem fogja megérteni az MKP

A valószínűleg nyáron induló projekt keretében állítólag majd több milliárd forintnyi összegre pályázhatnak itthoni kis-és középvállalkozók, és ebben a folyamatban az MKP koordinátorként vesz részt. A Híd elnöke felemlegette a Libertate alapítvány zavaros esetét is, ahova szintén magyar adófizetők pénzét rakta Orbán Viktor kabinetje. „Mire lesz az felhasználva?“ – fogalmazta meg a költői kérdést a szlovák parlament elnöke. „Láttam én már varjút karón ülni“ – összegezte tapasztalatát Bugár, aki elmondta, az volna „a jó, ha a szlovák és a magyar fél is belerakná a pénzét, akkor ez a gazdaságélénkítési program átláthatóbb lenne“. „De akkor nem lehet lenyúlni a pénzeket. Ezt nem fogja soha megérteni sem a MKP, sem a Fidesz.“ – véli a pártelnök.

Bugár nem törődik azzal sem, ha a Fidesz nem áll vele szóba. Mint ismeretes, április közepén a portálunk mikrofonvégre kapta a magyar parlament fideszes elnökét, aki elmondta, a legerősebb magyar kormánypárt nem tervez tárgyalóasztalhoz ülni a Híddal. „A mi választóink itt vannak, mi itt kampányolunk, mégpedig konkrét lépésekkel“ - utalt a pénteken Dunaszerdahelyen kihelyezett vasúti táblára. „Az MKP hibája, hogy többet van Magyarországon, mint Szlovákiában“ – fejezte be mondanivalóját Bugár Béla.

(sárp)