Catherine Deneuve és Gérard Depardieu ismét együtt a filmvásznon

A francia mozi két legendás alakja, Catherine Deneuve és Gérard Depardieu ismét együtt forgat a Bonne Pomme (Jó alma) című vígjátékban.

Catherine Deneuve és Gérard Depardieu ismét együtt a filmvásznon
Fotó: TASR/AP

A film felvételei még augusztusban elkezdődnek Párizsban. A "költői komédiát", amelyben a 72 éves Deneuve fogadósnőt, a 67 éves Depardieu pedig szerelőt alakít, Florence Quentin rendezi.

A La Parisien beszámolója szerint a produkcióban szerepel még a humorista Chantal Ladesou és a vígjátékokból (Hogyan nevezzelek?, Foglalkozása: bűnbak) ismert Guillaume de Tonquédec is.

Deneuve és Depardieu pályafutása számos alkalommal keresztezte egymást az utóbbi három évtizedben. 1980-ban François Truffaut A utolsó metró című alkotásában szerepeltek együtt, 1984-ben Alain Corneau A Saganne erőd című filmjében, hat éve pedig a Francois Ozon rendezésében készült Született feleség című vígjátékban.

Florence Quentin írta Az élet egy hosszú, nyugodt folyó forgatókönyvét, és a Maradok! című romantikus komédiát is. A Bonne Apple a negyedik játékfilmje lesz, amelyet rendezőként is jegyez. A produkciót jövőre mutatják be.

mti/para