Chelsea Clinton gyerekeknek szóló könyvet adott ki

Chelsea Clinton, Bill Clinton korábbi amerikai elnök és felesége, Hillary lánya a történelem erős és inspiráló nőiről írt könyvet gyerekeknek.

Chelsea Clinton gyerekeknek szóló könyvet adott ki
Fotó: TASR/AP

A Chelsea Clinton Twitter-oldalán közzétett borítófotó tanúsága szerint a She Persisted című írás 13 olyan amerikai nő történetét meséli el, "aki megváltoztatta a világot".

"A kitartás megváltoztatta a történelem menetét - nagyon izgatott vagyok, hogy május 30-án megoszthatom olyan lányok és asszonyok történeteit, akik nem fogadtak el nemleges választ" - írta a kétgyermekes édesanya. 

A könyv tizenkét szereplője között van Harriet Tubman, a rabszolgaságellenes mozgalom egyik jeles személyisége, Helen Keller siket és vak amerikai író, aktivista, valamint az emberbaráti munkásságáról ismert médiaszemélyiség, Oprah Winfrey.

A tizenharmadik nő kiléte egyelőre titok. Amerikai sajtóorgánumok spekuláció szerint azonban Chelsea édesanyjáról, Hillary Clinton volt demokrata elnökjelöltről és korábbi külügyminiszteréről szól, aki novemberben elvesztette az amerikai elnökválasztást Donald Trump ellenében.

"Azt akarom üzenni ezzel a könyvvel a fiatal olvasóknak szerte az országban és a világban, hogy a kitartás hatalom" - húzta alá az Entertainment Weeklyhez eljuttatott közleményében a 37 éves Chelsea Clinton, akiről nemrég felröppent a hír, hogy maga is politikai babérokra tör.

A mű a tervek szerint május 30-án kerül a könyvesboltok polcaira a Penguin Random House gondozásában.

A könyv címe, a She Persisted - amely magyarul annyit tesz, hogy rendületlenül kitartott - arra a februári incidensre utal, amikor az új, republikánus kormányzat igazságügyi miniszterének, Jeff Sessionsnek a kinevezését megelőző szenátusi vitában Elizabeth Warren massachusettsi demokrata szenátort a szenátus republikánus többségének vezetője, Mitch McConnell leintette és el is vette tőle a szót. McConnell a szenátus szabályainak megsértésére hivatkozva intette le Warrent. Mint fogalmazott: "Figyelmeztetést kapott. Felvilágosítást kapott. Mindezek ellenére, azonban kitartott". Az incidenst követően McConnell szavai futótűzként terjedtek a közösségi médiában.

(MTI)