Csak a figyelmeztető lövéseket hallva volt hajlandó megállni a sofőr

Autós üldözés történt kedd délután Bazin (Pezinok) és Tótgurab (Slovenský Grob) között.

Csak a figyelmeztető lövéseket hallva volt hajlandó megállni a sofőr
Fotó: TASR - illusztráció

A járőrök még Bazinban próbáltak megállítani egy zólyomi jelzésű VW Passatot, mivel a rendszám ellenőrzésekor a központi rendszer jelezte, hogy lopott.

"A sofőr nem tett eleget a rendőri felszólításnak, és nagy sebességgel elindult Tótgurab irányába. Rendkívül veszélyesen és gyorsan vezetett, többször áthajtott a szembesávba, tilosban előzött, és a többszöri rendőri felszólítás ellenére sem állította meg a kocsit" - tájékoztatta a TASR hírügynökséget Michal Szeiff rendőrségi szóvivő.

A rendőrök úgy döntöttek, hogy a Hattyúpatak (Viničné) és Bazin közti, lakott területen kívül eső útszakaszon figyelmeztető lövéseket adnak le a levegőbe. A lövéseket hallva az üldözött sofőr végre úgy döntött, hogy megáll. A 35 éves férfit a helyszínen őrizetbe vették, ahogy azt a 33 éves nőt is, aki az anyósülésen ült.

A rendőrség lopás bűncselekménye miatt indított büntetőeljárást, és a férfit a menekülés miatt is felelősségre vonják. Kiderült az is, hogy járművezetői engedélyét korábban bevonták, így jogosítvány nélkül vezette a kétes eredetű gépkocsit - ezért is felelnie kell majd a bíróságon.

(TASR)