Csökkentették Pozsony főpolgármesterének a fizetését

A pozsonyi városi képviselők pénteken csökkentették Pozsony főpolgármesterének a fizetését. Nesrovnal augusztustól 3300 eurós fizetést fog kapni az eddigi 4500 euró helyett. 

Csökkentették Pozsony főpolgármesterének a fizetését
Fotó: TASR/Martin Baumann

A Pozsonyi Képviselői Klub javasolta a csökkentést. Indokuk az volt, hogy a főpolgármesternek rossz a kommunikációja a városi elöljárósággal, és sokszor előfordult, hogy önkényes módon nem írta alá a már elfogadott határozatokat.

Ján Hrčka képviselő elmondása szerint Nesrovnal visszaél a hatalmával. Példának több olyan júniusban elfogadott határozatot hozott fel, amit a főpolgármester nem volt hajlandó aláírni. „Nem írt alá olyan dokumentumokat, amikkel kapcsolatban nem folytattak vele megbeszéléseket. Még az sem érdekelte, hogy ez mind törvényes és a város előnyére válik. Mindig talált valamilyen ürügyet az elutasításra“ – mondta Hrčka.

Ján Budaj arról beszélt, hogy rajta kívül még jó pár támogatója csalódott Nesrovnalban. Úgy véli, hogy a főpolgármester folyamatosan megsérti  a fővárosi képviselő-testület  házszabályát, s gúnyosan megmosolyogja az őt kritizálókat.

Nesrovnal úgy kommentálta a történteket, hogy Pozsonyban minden jól halad, s van egy olyan csoport, akik azt szeretnék, ha nem így lenne: Mert így akkor nem ők lesznek a figyelem középpontjában. Ezek a személyek megakadályozzák Pozsony fejlődését. Nem veszik el a kedvemet a további munkától, folytatom azt, amit elkezdtem“ – mondta és hozzátette, hogy elfogadja a fizetéscsökkentést.

Arra a kérdésre, hogy miért nem írt alá több, fontos határozatot, azt válaszolta, hogy a javaslatokról senki sem beszélt vele, rosszul voltak megírva és megvalósíthatatlan dolgok voltak bennük.

TASR/para