Dan Brown a Frankfurti Könyvvásáron olvas fel új thrilleréből

Az őszi Frankfurti Könyvvásáron olvas fel új thrilleréből Dan Brown néhány nappal a kötet világpremierje után.

Dan Brown a Frankfurti Könyvvásáron olvas fel új thrilleréből
Fotó: TASR/AP

Az amerikai szerző Origin (Eredet) című kötetéből rendezett október 14-i frankfurti felolvasásra 1800 vendéget várnak - közölte a könyvvásár csütörtökön.

Dan Brown frankfurti látogatása a szerző egyetlen németországi szereplése lesz. Az író visszavonultan él, ezért a szervezők szerint "nagy szerencse", hogy elfogadta a meghívást.

Az Origin Amerikában a Doubleday kiadásában kerül a boltokba szeptember 26-án, Németországban a Bastei Lübbe adja ki október 4-én, ezzel egy időben több mint ötven nyelven jelenik meg. Magyarul - a Gabo Kiadó tájékoztatása szerint - várhatóan a világpremier után néhány hónappal fog megjelenni.

Az új könyv főhőse ezúttal is Robert Langdon szimbólumkutató, a Harvard Egyetem professzora, aki A Da Vinci-kód, az Angyalok és démonok, valamint az Inferno című Dan Brown-regényekben is főszerepet játszott.

Brown szokása szerint kódokkal, tudománnyal, vallással, történelemmel, művészettel és építészettel is foglalkozik a kötetben.

Dan Brown regényeit 56 nyelvre fordították le, 200 millió példányban keltek el világszerte. Mindhárom könyvét megfilmesítették, az Infernót Budapesten forgatták.

A Frankfurti Könyvvásárt október 11. és 15. között tartják.

(MTI)