Dokumentumfilm készül Donald Trumpról

Az Oscar-díjas Michael Moore dokumentumfilmet forgat Donald Trump amerikai elnökről. A produkció arról a napról kapja a címét, amikor bejelentették Trump megválasztását.

Dokumentumfilm készül Donald Trumpról
Michael Moore rendező (Fotó: TASR/AP)

Harvey és Bob Weinstein producerek kedden jelentették be, hogy opciót szereztek a film globális jogaira. Moore új dokumentumfilmje a Fahrenheit 11/9 címet kapta. A névadás egyfelől számos díjat elnyert Fahrenheit 9/11 című dokumentumfilmjére céloz, amely George W. Bush elnöksége idején készült, másfelől azt a napot idézi, amikor bejelentették Trump elnökválasztási győzelmét.

A filmes titokban hónapok óta dolgozik a produkción, és azt ígéri, hogy bombasztikus hatása lesz.

A Weinstein fivérek a film forgalmazási jogait a szerdán kezdődő cannes-i filmfesztiválon és filmvásáron vásárolják meg, ahol Moore a Fahrenheit 9/11 című dokumentumfilmjéért 2004-ben elnyerte az Arany Pálma-díjat. A producerek szerint olyan dokumentumfilm készül az elnökről, ami teljesen különbözik majd az eddig róla készült produkcióktól.

Moore röviddel a novemberi elnökválasztás előtt jelentette meg Michael Moore in Trumpland című produkcióját, amely egyszemélyes show-műsora alapján készült. Az előadásban a filmes Trump megválasztásának veszélyeire akarta felhívni a figyelmet.

(MTI)