Dunaszerdahelyre jöhettek bevásárolni a kisbabájukat egyedül otthon hagyó szülők

A kilenchónapos kisbaba most gyermekotthonban van.

Dunaszerdahelyre jöhettek bevásárolni a kisbabájukat egyedül otthon hagyó szülők
Illusztráció

 

Mint arról korábban beszámoltunk, kedden reggel jelentették a rendőrségen, hogy a szülei egyedül hagytak otthon egy kisbabát a komáromi járásbeli Ekelen.

A nemesócsai rendőrök körbejárták a házat, az egyik ablaknál pedig meghallották a gyereksírást. Ezután behatoltak, majd kihozták a kilenc hónapos picit. Megvizsgálta egy orvos, de szerencsére semmi baja nem esett. 

A kicsi Lenkát ezután ideiglenesen a komáromi gyermekotthonban helyezték el - tudta meg a Nový Čas.

A portál információi szerint a szülők azt állították, bevásárolni mentek Dunaszerdahelyre, viszont más információk szerint Pozsonyban jártak.

Sikerült elérniük a kislány apai nagymamáját, aki a pozsonyi Ružinovban él. Az 56 éves Katarína, akinek 28 éves, fiatalabbik fiáé a kicsi Lenka, azt mondta, nagyon sajnálja a történteket, de szeretné gondozásába venni a picit.

Elmondása szerint egy emeletes családi házban él, melynek alsó részében egy kozmetikai szalont működtetnek, fent pedig az idősebbik fia lakik a menyasszonyával. Elárulta azt is, hogy fiatalabbik fia munkanélküli, az ő menyasszonya, Lenka édesanyja pedig anyaságin van. Ehhez képest sikerült otthon hagyni a gyereket.

A nagymama mindenesetre bízik abban, hogy a bíróság tíz napon belül döntést hoz arról, hogy a gondozásába helyezi a kicsit.

(Nový Čas)