Egy év szünet

Az utolsó napjához érkezett a Gombaszögi Nyári Tábor. Az esővel tarkított ötödik napon sem volt hiány a programokból.

Egy év szünet

A Pozsonyi Magyar Szakkollégium nagysátrában az Új Szó főszerkesztője, Szalay Zoltán és Molnár Judit, a Szabadújság korábbi főszerkesztője beszélgetett a hazai magyar sajtó függetlenségéről és a politikai befolyás jelenlétéről. A beszélgetés az alábbi linken újranézhető. Ezután ugyanitt került sor az újonnal kialakított Gombaszögi Tanösvény megnyitására Gaál Lajos, a Szlovákiai Barlangok Igazgatósága barlangkezelési és oktatási osztályának vezetője, és Zachariás István, a Kassai Megyei Önkormányzat alelnökének a közreműködésével.

Miben lehet progresszív Szlovákia? címen a Progresszív Szlovákia egyik arca, Martin Dubéci, politikai elemző tartott előadást.

Az Irodalmi sátorban Durica Katarinával beszélgettek, aki a Nyomorpornó Afrikában cím alatt mesélt az Afrikában mindennaposnak számító női csonkításokról, valamint az eddig megjelent két regényéről, és Grecsó Krisztián is a tábor vendége volt, aki felolvasással búcsúzott.

Az este további részében fellép az USEME, a jóvilágvan és a Quimby.

A mai napon a szervezők a helyieknek is szerettek volna kedveskedni, ezért minden gömöri lakos szimbolikus egy euróért válthat jegyet a mai napra. További információk a www.gombaszog.sk honlapon és a hivatalos Facebook-oldalon.

(-)