Egy Vámbéry téri panelház liftjében molesztáltak egy 14 éves lányt

A férfi állítólag egy bizonyos drogdílert keresett a lépcsőházban, majd beszorította a liftbe a fiatal lányt.

Egy Vámbéry téri panelház liftjében molesztáltak egy 14 éves lányt
Illusztrációs felvétel (Paraméter)

Az eset hétfőn történt Dunaszerdahelyen, a Vámbéry téren lévő egyik panelházban. Egy, a neve elhallgatását kérő szomszéd a megkeresésünkre arról számolt be, hogy

a fiatal lány valamikor délután 5 óra körül érkezett haza, a panelház közelében azonban egy 37 éves férfi elkezdte követni. Amikor bement a lépcsőházba, utánament, a felvonóba szintúgy.

A fiatal lány ekkor azt kérdezte tőle, hogy kit keres, mire ő egy bizonyos férfi nevét mondta ki, aki állítólag kábítószerekkel is dílerkedik, de a lány azt válaszolta neki, hogy ő már nem lakik ott.

Ezután a férfi fogta a liftajtót, és behúzta maga után, majd megnyomta az egyik gombot, menet közben pedig leállította a felvonót, és molesztálni kezdte a lányt. Odaszorította őt a lift falához, majd állítólag elővette a nemi szervét is. Erre a lány sikított, majd az édesanyja sietett a segítségére.

A férfi lelécelt a lépcsőházból, de mivel többen is látták, és felismerték, a rendőröknek el tudták mondani, kiről van szó.

A történteket érdeklődésünkre megerősítette Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő is. „A rendőrség intenzív nyomozást folytat az ügyben. A megbízott rendőrtiszt garázdaság alapos gyanújával indított büntetőeljárást a gyanúsított ellen, aki őrizetbe került“ – fejtette ki.

A rendőrség ún. szupergyors eljárás keretén belül kezelte az ügyet, melynek részleteiről annak ézrékenységére hivatkozva többet nem árultak el.

Úgy tudjuk, a letartóztatott férfi beismert mindent, és jelenleg is börtönben van.

(para)