Európa Liga - Ibrahimovic és Rojo sérülése is súlyos lehet

Jose Mourinho, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője attól tart, hogy komoly áldozatokkal járt együttese csütörtök esti továbbjutása az Európa Ligában, mivel Zlatan Ibrahimovic és Marcos Rojo sérülése is súlyosnak tűnik.

A svéd csatárt és az argentin hátvédet az Anderlecht elleni negyeddöntős visszavágón le kellett cserélni, egyaránt térdsérülés miatt.

"Várni kell még a diagnózisra, de egyikük kapcsán sincs jó előérzetem. Szeretnék még várni és optimista lenni, de nem tudok" - mondta a portugál tréner, akinek együttese rengeteg nagy helyzetet hagyott ki a belgák elleni második meccsen, s csak hosszabbításban harcolta ki az elődöntőbe jutást.

Az MU két alapemberének hosszú távú elvesztésével nehéz helyzetbe kerülne a szezon hajrájára, ugyanis Ibrahimovic a csapat legjobb góllövője, míg Rojo a védelem meghatározó alakja. Különösen a hátsó sor összeállítása vált problémássá Mourinho számára, aki gyorsan meg is jegyezte, hogy a most kialakult helyzetben Chris Smallingnak és Phil Jonesnak a lehető leghamarabb vissza kell térnie sérüléséből. A két angol hátvéddel eddig úgy számoltak Manchesterben, hogy május közepére lesznek ismét bevethetőek, addig azonban nem szeretne várni a szakember.

"Csodára nem lehet várni, de azt gondolom, mindent meg kell tenniük, hogy a felépülésük folyamata gyorsuljon. Kellő hozzáállással az előzetesen jósoltnál hamarabb vissza lehet térni, mondjuk május közepe helyett május elején" - üzent a sajtón keresztül két futballistájának Mourinho.

(MTI)