Ezek voltak a legnépszerűbb nevek 2016-ban Szlovákiában

A tavalyi eredményekhez hasonlóan idén is a Jakub és az Ema, illetve az Emma nevet kapta a legtöbb csecsemő Szlovákiában.

A Najmama.sk portál által készített felmérésből kiderül, hogy a fiúk esetében a legnépszerűbb név idén is a Jakub volt. Második helyre az Adam került, míg harmadikra a Samuel. A tavalyi második helyezett, a Michal idén visszacsúszott az ötödik helyre.

A fiúnevek top 10-es listáján helyet kapott még Martin, Tomáš, Matej, Filip, Lukáš és Sebastián – ez utóbbi az egyetlen újonc a 2015-ös listához képest, amely a Petert szorította ki az első tízből.

Lányoknál az Ema, illetve az Emma tarolt, második helyen a Sofia végzett, amely tavaly csupán a negyedik volt. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Natália név került, amely a tavalyihoz képest egy helyet csúszott vissza.

A tavalyi évhez képest a lányneveknél idén nem fért bele a top 10-be a Katarína, az Eliška és a Karolína. Az idei újoncok az Anna, a Hana, a Kristína és az Adela. Rajtuk kívül idén is gyakori lánynév volt még a Nina, a Viktória, a Nela és a Laura.

A Noviny.sk által közzétett cikk a szokatlan nevek közé sorolta az Armani, a Diego, a Chanel, a Lucas, a Tobias és az Antoine mellett például a Boglárkát is...

Íme a 10 leggyakoribb fiúnév Szlovákiában 2016-ban:

1. Jakub 
2. Adam 
3. Samuel 
4. Martin 
5. Michal 
6. Tomáš 
7. Matej 
8. Filip 
9. Lukáš 
10. Sebastián 

És a 10 leggyakoribb lánynév:

1. Ema, Emma 
2. Sofia 
3. Natália 
4. Nina 
5. Viktória 
6. Nela 
7. Anna, Hana 
8. Laura 
9. Kristína 
10. Adela


(noviny.sk)