A Facebook blokkolta Oroszország pozsonyi nagykövetségének hivatalos oldalát

A Facebook adminisztrátora csütörtök reggel újra hozzáférhetővé tette Oroszország pozsonyi nagykövetségének hivatalos profilját, miközben tovább működik egy hamis oldal, ami provokatív anyagokat közöl – nyilatkozta a RIA Novosti hírügynökségnek Nikita Griscsenko, a diplomatamisszió titkára.

A Facebook blokkolta Oroszország pozsonyi nagykövetségének hivatalos oldalát
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Mondanivalójához azt is hozzátette, hogy 3 napon keresztül nem tudtak hozzáférni a Facebook-profiljukhoz. A közösségi oldal nem indokolta a döntést. Griscsenko rámutatott arra, hogy a hamis FB-kontó adminisztrátora ellen nem tett semmiféle intézkedést a Facebook, s ezen az oldalon továbbra is hamis információk jelennek meg.

A pozsonyi mellett, a prágai orosz nagykövetség oldalát is blokkolta a közösségi oldal. Az üggyel már elkezdett foglalkozni az orosz külügyminisztérium és a Telekommunikációért, információs technológiáért felelős Szövetségi  Felügyelet is (Roskomnadzor).

A pozsonyi orosz nagykövetség hivatalos Facebook-oldalának blokkolása után a hamis oldal nevét „Csehszlovákia Szovjet Nagykövetsége“ névre változtatták.

TASR/para