Felforrósodott autóban hagyták gyerekeiket, a szülők meg elmentek túrázni

Két síró gyerekre figyelt fel egy turista egy felforrósodott autóban a parkolóban. Miután a szülőket nem találták, értesítették a rendőrséget.

Az eset a homonnai járásbeli Brekovban történt. „Borzalmas volt. Az egyik gyerek tiszta piros volt, izzadt, meg volt rémülve. A másik reszketett. Már sírni is képtelenek voltak” – mondta egy helyi lakos, aki segített a gyerekek mentésénél.

A kétéves és a hat hónapos gyerek elaludt a hátsó ülésen. A rendőrség szerint a szülők úgy döntöttek, hogy megnézik a várat, és pillanatokon belül visszatérnek. A vár és a parkoló közti út azonban több mint 10 percig tart.

A szemtanúk szerint a szülők 3-4 centiméteres nyílást hagytak az ablakon. A gyerekek sírására egy turista figyelt fel, aki megpróbálta előkeríteni a szülőket, ám, mikor nem járt sikerrel, értesítette a rendőrséget. A szemtanúk elmondása szerint a szülőket megközelítőleg 20 percen keresztül keresték, és csak utána hívták a rendőröket.

Daniel Džobanik rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a rendőr a magas hőmérsékletre való tekintettel úgy döntött, hogy betöri az autó ablakát, és kiszabadítja a gyerekeket.

Miután a szülők visszaértek, a gyerekeket kórházba szállították. Az orvosok szerint szerencsére nem esett bajuk. A rendőrség eljárást indított az ügyben.

noviny.sk/para