Felvételi a szakkollégiumba

A Pozsonyi Magyar Szakkollégium felvételt hirdet a 2017/2018-as akadémiai évre. A szakkollégiumba felvételt nyerhetnek azon 25 évnél fiatalabb pozsonyi egyetemi hallgatók, akik 2017 szeptemberében kezdik meg az alapfokú (Bc.) képzés első vagy második évét.

Felvételi a szakkollégiumba
Fotók: PMSZ

Milyen előnyökkel jár a szakkollégiumi tagság?

A szakkollégium tagjai számára kurzusokat, készségfejlesztő tréningeket, előadásokat, idegen nyelvi képzést és színes programokat biztosítunk térítésmentesen. Előadóink és kurzusvezetőink elismert szakemberek.

A felvételit sikeresen teljesítő tagjaink a Szakkollégium Kapucinus utca 5. alatt található belvárosi épületében, két-, illetve háromágyas szobákban nyernek elhelyezést, melyekhez saját fürdőszoba, konyhai rész és gyors internet tartozik.

A kollégium udvara

A felvételi eljárás menete

A felvételi írásbeli és szóbeli fordulóból áll. Jelentkezni az online kérdőív kitöltésével lehet. A kitöltött kérdőívhez motivációs levelet is csatolni kell. Az írásbeli jelentkezés határideje június 30.

A szóbeli felvételikre júliusban, a jelentkezőkkel történő időpont-egyeztetést követően kerül sor. A szóbeli forduló helyszíne a Szakkollégium épülete.

A kollégiumi szoba

Intézményünkről

A Pozsonyi Magyar Szakkollégium 2016-ban alakult, küldetése olyan fiatal magyar értelmiség támogatása, melynek tagjai elmélyült szakmai ismeretekre tesznek szert. Olyan, mindenki számára értékes programokat állítunk össze, melyek során másutt el nem sajátítható készségekkel és ismeretekkel ruházzuk fel tagjainkat. Szakkollégistáink egy összetartó és segítőkész baráti közösség tagjaivá válnak.

A szakkollégiumról és a jelentkezési eljárásról bővebb információk honlapunkon érhetők el. A felvételihez sok sikert kívánunk!

(-)