Fico: Adjunk Kaliňáknak inkább egy csokor virágot!

A belügyminiszter továbbra is élvezi a miniszterelnök bizalmát, annak ellenére, hogy a Közbeszerzési Hivatal megállapította, törvényt sértett a pozsonyi klienscentrum kialakításánál az Ikea régi épületében.

Fico: Adjunk Kaliňáknak inkább egy csokor virágot!
Fotó: TASR

A történetről ITT írtunk bővebben. A lényeg, hogy Kaliňák minisztériuma versenypályázat nélkül kötött bérleti szerződést az érintett épület tulajdonosával, a Vienna Investtel, majd ugyancsak versenypályázat nélkül rendelte meg tőlük a felújítását. Kaliňák azzal érvel a KH döntése ellen, hogy nem vették figyelembe, hogy az épület magántulajdonban van, így nem írhattak ki versenypályázatot a felújítására.

Robert Fico csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette, respektálja a hivatal döntését, viszont helyesli azt is, hogy Kaliňák fellebbezett ellene.

"Ne az egész ügy formális része kerüljön előtérbe, hanem azok az évek, amelyeket a miniszter is felhozott. Azok pedig véleményem szerint abszolút racionálisak. Tehát adjunk inkább ma a belügyminiszternek egy csokor virágot azért, hogy az Ikea épülete, amely állami tulajdonban van, ma 7-8 millió euróval is többet ér.

Fico szerint Kaliňák meg tudja majd védeni érveit a bíróság előtt. "Azt hiszem, már jó párszor elmondtam, hogy Szlovákiának soha nem volt olyan jó belügyminisztere, mint most" - jelentette ki.

(TASR)