Fico: Az elnök napi szinten támad engem, én ezt nem engedhetném meg magamnak

Robert Fico miniszterelnök szerint Andrej Kiska köztársasági elnököt a kölcsönös konfliktusuk élteti.

Fico: Az elnök napi szinten támad engem, én ezt nem engedhetném meg magamnak
Fotó: TASR

„Az elnök napi szinten támad engem. Elmegy a diákok közé, ahol a beszélgetések során újfent engem támad. Ezt én nem engedhetném meg magamnak” – mondta Robert Fico a TA3 műsorában.

„Nekem nem érdekem a konfliktus” – jegyezte meg a kormányfő, aki szerint Kiskára nagy nyomást gyakorolnak a tanácsadói. „A nyilatkozatát legalább elolvashatná előtte, mert evidens, hogy valaki írja neki” – véli így Fico, aki azért kritizálta Kiskát, hogy a nyilatkozatait csak felolvassa az újságírók előtt, majd távozik.

Fico emellett úgy gondolja, hogy Kiska ezekkel a lépésekkel építi ki a jövőbeni politikai helyzetét.

Kiska néhány nappal ezelőtt a külpolitikai konferencián kritizálta a miniszterelnököt. Fico szerint az elnök „más nyelvet beszél Brüsszelben és megint más nyelvet Szlovákiában”.

A miniszterelnök a közelmúltban kijelentette, hogy Kiska kétszer is megtévesztette őt azzal a döntésével kapcsolatban, miszerint nem nevez ki alkotmánybírót azok közül a jelöltek közül, akiket a parlament javasolt.

A Velencei Bizottság döntését követően a koalíció arra szólította fel az elnököt, hogy az alkotmánybírókat azonnal nevezze ki. „Cselekednie kell az elnöknek, a Velencei Bizottság is ezt üzeni neki” – mondta Fico a műsorban.

aktuality.sk/para