Fico beteg, elmaradt a péntekre tervezett koalíciós ülés!

Robert Fico kormányfő egészségi problémák miatt nem tud részt venni a koalíciós tanács pénteki ülésén, ezért a tervezett tanácskozás elmarad – közölte a kormányfő szóvivője, Beatrice Szabóová.

Fico szóvivője pénteken reggel jelentette be, hogy a kormányfő egészségi problémák miatt nem tud részt venni a koalíciós tanács ülésén, ahol az Andrej Danko házelnök által felrúgott koalíciós szerződés miatt kialakult helyzetet igyekeztek volna megoldani, így az ülés elmarad.

A SME napilap információi szerint Fico elnézést kért, azt azonban egyelőre nem pontosították, hogy milyen egészségi problémák miatt kénytelen távol maradni.

Egyelőre nem tudni, mikor ülnek össze ismét a kolíciós pártok képviselői. Egyébként Bugár Béla, a Híd elnöke is már napok óta egészségi problémákkal küzd. A párt szóvivője közölte, Bugárnak továbbra is problémái vannak, mégis részt tud venni a koalíciós tanács ülésein. A szóvivő hozzátette, a pénteki ülést nem a Híd elnöke miatt halasztották el.

Mint ismert, hétfőn váratlanul felmondta a tavaly szeptemberben kötött koalíciós szerződést a kormány második legerősebb tömörülése, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke, Andrej Danko. Erre Robert Fico keddre összehívta a koalíció működését felügyelő tanácsot, majd úgy egyeztek meg, pénteken folytatják a tanácskozást.

Andrej Danko, az SNS elnöke, hétfői döntését azzal indokolta, hogy elkerülhetetlenné vált a koalíción belüli kapcsolatok újratárgyalása, és újra kell fogalmazni a kormány - a jövő évi költségvetésben tükröződő - prioritásait, amire szerinte a koalíciós pártok egymással szembeni bizalmának megújítása miatt van szükség.


SME/para