Fico a tudója, melyik honatya kivel kefélne

Boris Kollár nevét szándékosan elhallgatta a kormányfő.

Robert Fico az azonnali kérdések órájában heves kirohanást intézett a sajtó ellen, mondván, az újságírók elferdítik a tényeket és mélyen hallgatnak a kormány ellenfeleinek botrányairól. Ezzel kapcsolatban jelezte is, a Smer parlamenti frakciója nem támogatja a közszolgálati média vezetőjének, Václav Mika mandátumának a meghosszabbítását.

„Vissza kell téríteni a sajtót egy kiegyensúlyozott állapotba“ – ismételgette a kormányfő. Hogy a médiumok rendre torzítanak, elég plasztikus példát hozott fel a miniszterelnök. Nehezményezte, hogy a sajtó néhány hónapja nekirontott Miroslav Lajčák külügyminiszternek, és azóta azon rágódik, hogy a tárca az ország EU-s elnökségével kapcsolatos rendezvényeit túlárazta.

Ezen rugózik a sajtó, de az államfő magánútjainak frissen kipattant ügyét elhallgatja, vagy a szőnyeg alá söpöri, hogy milyen honatyák foglalnak helyet a parlamentben – sérelmezte Fico. Boris Kollár nevét szándékosan elhallgatva a kormányfő azt harsogta: „Engem sért, ha olyan képviselő ül közöttünk, aki bizonyíthatóan maffiózókkal járt nyaralni, aki kábítószerrel kereskedett és aki egy 15 éves lányt akart megkefélni.“

(sárp)