Fico türelmetlenül várja, kit javasol az SNS oktatási miniszternek

A koalíciós szerződés kiegészítéséről szóló dokumentumot már hétfőn aláírhatják a koalíciós pártok – jelentette be Robert Fico (Smer) kormányfő az RTVS szombati politikai műsorában.

A kormányfő egyúttal megjegyezte, minden pillanatban várja, hogy az SNS javasoljon valakit az oktatási tárca élére. Fico elmondta, amennyiben időben megérkezik a javaslat, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy együttműködve az SNS elnökével, mielőbb egyeztessenek az államfővel, így akár már szerdán kinevezhetik az új minisztert.

„Hétfőn, remélem. Nagyon intenzíven dolgozunk rajta, alá szeretnénk írni a koalíciós szerződés kiegészítését, ami még aktívabbá teszi a kommunikációt a partnerek közt” – választolta Fico a műsorvezető érdeklődésére.

A kormánypártok be akarják vezetni a rendszeres koalíciós tanácsot. A kormányfő szerint mindannyian egyetértettek abban, hogy a megyékkel és a járásokkal is szorgalmazni kell a rendszeres kommunikációt.

Ami a koalíciós szerződés kiegészítését illeti, Fico szerint a kormánypártok 99 százalékban megegyeztek.

A műsorban szóba került a munkaügyi miniszter is, akit az ellenzék csütörtökön próbált meg leváltani. A kormányfő továbbra is kitart amellett, hogy Ján Richter minden idők legjobb munkaügyi minisztere, hiszen szerinte az általa elért eredmények magukért beszélnek.


TASR/para