Ficót nem izgatta különösebben a diákok korrupcióellenes tüntetése

A miniszterek korábbi nyilatkozataihoz hasonlóan Robert Fico kormányfő is csupán annyit jegyzett meg a tüntetés margójára, hogy a demokráciában mindenkinek joga van véleményének kinyilvánításához.

Ficót nem izgatta különösebben a diákok korrupcióellenes tüntetése
Fotó: TASR

Amint arról korábban beszámoltunk, mintegy ötezer ember vett részt azon a pozsonyi korrupcióellenes tüntetésen, amit két diák szervezett. 

Robert Fico kormányfő a tüntetéssel kapcsolatban megjegyezte, a demokráciában mindenkinek joga van ahhoz, hogy kinyilvánítsa véleményét, az pedig szerinte helyes, hogy a fiatalok érdeklődnek a közügyek iránt.

A kormányfő arról már nem tett említést, hogy valójában ő és Robert Kaliňák belügyminiszter lemondását követelték a fiatalok.

Fico továbbra is igyekszik meggyőzni az embereket arról, hogy harcol a korrupció ellen: ismét mindenkit felszólított, hogy amennyiben korrupciót tapasztalnak, ne féljenek azt jelenteni a rendőrségnek.

Andrej Kiska államfő ugyanakkor elmondta, tiszteli azokat az embereket, akik aktívan, de tisztességes módon kinyilvánítják véleményüket, és arra kérte őket, hogy ezen ne is változtassanak.

Kedden a Szlovák Nemzeti Felkelés terén a tömeg a különböző korrupciós ügyek kivizsgálását követelte, illetve azt, hogy az eddigi nyomozás döcögőssége miatt a felelősök mondjanak le. Konkrétan Tibor Gašpar rendőrfőkapitány, Robert Kaliňák belügyminiszter és Dušan Kováčik speciális ügyész.

A tüntetők leginkább azt kifogásolják, hogy Szlovákiában egymást érik a korrupciós botrányok, ezeknek pedig egyszerűen nincs felelősük.


TASR/para