A Főügyészség ítéletet hirdetett ifjabb Weiss ügyében

A Főügyészség alaposan kivizsgálta az ifjabb Vladimír Weiss ellen felhozott vádakat, miszerint múlt év októberében ittas vezetésen érték. A döntés szerint a labdarúgó ellen felfüggesztik a büntetőeljárást.

„Nem sikerült olyan közvetlen és közvetett bizonyítékokat találni, amelyek azt igazolták volna, hogy Vladimír W. vezette volna az autót” – tájékoztatott Peter Šufliarsky főügyészhelyettes.  

„Az azonban bebizonyosodott, hogy a vezetés alatt, a vádlott a jármű elülső részében tartózkodott: különböző helyzetekben, az mögött a személy mögött tartózkodott, aki az autót vezette” – tette hozzá Šufliarsky. Az ítélet szerint így a labdarúgót nincs miért felelősségre vonniuk, semmilyen büntetésre nem kell számítania.

A Főügyészség szerint a szemtanúk vallomása, valamint a vizsgálat eredménye alapján beigazolódott, hogy Weiss autóját Dávid B. vezette. Az ügyészség szerint az autó megállításakor mindkét személy a vezetői ülésen tartózkodott. A törvény azonban kimondja, hogy azt a személyt tekintik az autó vezetőjének, aki a kormányt, a pedálokat és a sebességváltót kezeli. Ezekre a tényekre való tekintettel pedig úgy határozták meg, hogy az autót Dávid B. vezette.

A Főügyészség emellett rámutatott néhány hiányosságra is, amit a járőrök követtek el az igazoltatás során. „A jármű megállítása után a járőrök semmilyen lépéseket nem követtek el Dávid B. ellen, mint a jármű vezetője ellen, annak ellenére, hogy már az elejétől tudták: nem a vádlott, Vladimír W. vezette az autót” – állapította meg az ügyészség.

noviny.sk/para