Gál nem akar megélhetési politikus lenni

„Felelősségteljesen fogok hozzáállni a Largo-ügyhöz, és meghozom a kellő döntéseket“ – nyilatkozta a Paraméternek Gál Gábor. 

Gál nem akar megélhetési politikus lenni
Fotó: TASR

A Híd frakcióvezetője az illegális vendégmunkások ügyének kirobbanása óta egészen a hétfő esti frakcióülésig állítólag még nem egyeztetett a párt elnökével, aki pár napja a sajtón keresztül azt javasolta képviselőtársának, szüntesse be az ügynökséggel folytatott együttműködését. Ha arról lenne szó, - szögezte le Gál - inkább a politikai pályafutását függesztené fel, mint a szakmait, ami biztosítja számára, hogy ne megélhetesi politikusként dolgozzon.

Gál a kedd reggelre beharangozott hidas sajtótájékoztatón bizonyára nyilatkozásra kényszerül majd a kérdéssel kapcsolatban, a Híd hétfő esti frakcióülésén volt lehetőség egyeztetni az álláspontokat. Mint ismeretes, a párt frakcióvezetőjének ügyvédi irodája jogi szolgáltatásokat nyújtott annak a munkaközvetítő cégnek, amelyik több száz illegális szerb vendégmunkást közvetített szlovákiai vállalatokba.

A Largo Slovakia, amely magyarországi és szerbiai leányvállalatai közvetítésével például a galántai Samsung és a Jasplastik gyárba toborzott legalább 680 szerb vendégmunkást, a gyanú szerint Magyarországon hamisította a dokumentumokat.

A képviselő elmondása szerint az általa vezetett ügyvédi iroda kizárólag az alapításhoz szükséges szerződés elkészítésében nyújtott segítséget a vállalatnak és annak ügyeibe nem látnak bele, így semmi közük az iroda eljárásához.

Bugár Béla pártelnök a Joj televíziónak korábban azt nyilatkozta, Gálnak abban a percben, mikor tudomást szerzett a Largo ügyeiről, le kellett volna mondania egy olyan cég védelméről, mely megsérti a szlovákiai törvényeket.

A kedd délelőtti sajtótájékoztatón Gál Gábor frakcióvezetőn kívül jelen lesz Ivan Švejna is, aki a pártot államtitkárként a munkaügyi minisztériumban képviseli. A szaktárca a múlt héten jelentette be, feljelentést tesz a galántai székhelyű Largo munkaközvetítő cég ellen.

(sárp)