Hamarosan ingyenesen parkolhatunk az állami kórházak előtt?

Bevezetné az ingyenes parkolást a kórházak előtt Tomáš Drucker egészségügyi miniszter. A tárcavezetőnek azonban a magánkézben lévő intézmények ügyeibe, így a parkolási rendszerébe sincs beleszólása.

Hamarosan ingyenesen parkolhatunk az állami kórházak előtt?
Fotó: Korzár

Tomáš Drucker egészségügyi miniszter csütörtökön a Fel a sorompókkal, fizetség nélkül (Hore rampy bez platenia) civil szervezettel egyeztetett. Végleges megegyezés egyelőre nem született, további tárgyalások vannak napirenden.

A miniszter közölte, két héten belül kidolgoznak egy tervezetet, amely lehetővé tenné az ingyenes parkolást a pácienseknek az állami kórházak parkolóiban.

Drucker elképzelései szerint az orvos pecséttel igazolná, hogy az illető valóban ellátáson, kivizsgáláson vett részt, egyelőre azonban még nem pontosították a lehetséges kivitelezést.

A tervezetet a miniszter azonban kizárólag az állami kórházak esetében alkalmazhatja, a magánkézben lévő intézmények – mint például a dunaszerdahelyi vagy a galántai kórház – parkolási rendszerébe nincs beleszólási lehetősége.

A miniszter hangsúlyozta, az ingyenes parkolás elsősorban a pácienseket és azok hozzátartozóit szolgálná, másodsorban az egészségügyi alkalmazottakat és a látogatókat.

Miroslav Kollár, a civil szervezet képviselője szerint a tárgyalás rendkívül pozitív volt, hiszen a minisztérium először tanúsított együttműködést.


(noviny.sk)