Hamarosan pont kerülhet a hét éve húzódó brutális gyilkossági ügy végére

Hamarosan pont kerülhet az ügy végére, ami hét évvel ezelőtt egész Szlovákiát megrázta. A 20 éves Nikola a diszkóból hazafelé tartva tűnt el – oszlásnak induló testét az erdőben találták meg.

A TV JOJ egy, a rendőrséghez közeli forrásra hivatkozva számolt be arról, hogy az elmúlt napokban eredményre vezetett a nyomozás, ezzel kapcsolatban pedig vádat emeltek egy férfi ellen.

„Megerősíthetem, hogy az esettel kapcsolatban vádat emeltünk egy személy ellen. Annak érdekében, hogy a gyilkossági ügyet eredményesen lezárhassák, a rendőrség csak később tájékoztat bővebb információkkal“ – tájékoztatott Mária Linkešová rendőrségi szóvivő.

Nikola 2010. szeptember 25-én tűnt el, miután összeveszett barátjával, majd elindult szenicei otthona felé. A nyomozás szerint utoljára Čáčov városrészben látták, ahol állítólag beszállt egy autóba.

A rendőrségen és a speciális egységeken kívül önkéntesek is keresték Nikolát. Végül két hónappal később egy erdei munkás találta meg a lány holttestét egy lőtér közelében. Nikolán csupán egy félujjú volt, teste már oszlásnak indult.

A DNS-vizsgált során kiderült, hogy valóban az eltűnt lányról van szó, akit ismeretlen tettes brutálisan megerőszakolt. Nikola testében gyógyszerek nyomát is felfedezték – az elkövető minden bizonnyal ezzel kábította el. A lány testét valószínűleg halála után vitték az erdőbe.

noviny.sk/para